✅پروانه وکالت، هدیه بازنشستگی و بازخریدی و استعفا (ادامه)

✅پروانه وکالت، هدیه بازنشستگی و بازخریدی و استعفا (ادامه)
@Lawpress

☑️ب- این گونه اشخاص به لحاظ داشتن امکان مالی به راحتی قادرند با وکیل حرفه ای که ناچار است فقط از طریق وکالت اعاشه کند، به شکل نابرابری رقابت کنند. چون به علت عدم نیاز مالی مبرم و شدید، می توانند کارها رابا حق الوکاله هایی کمتر از وکلای حرفه ای قبول کنند ولو این که این کار توجیه اقتصادی نداشته باشد.

☑️پ- دارندگان این گونه پروانه ها همزمان با دریافت حقوق بازنشستگی - که در مورد بعضی حِرَف رقم قابل توجّهی را تشکیل می دهد - تا آخر عمر طبیعی خود وکالت می کنند.

🔷 این که وکالت امثال بنده با نزدیک هفتاد سال سن و عوارض بدنی و روانی و مغزی ناشی از کهولت، از نظر کیفی و رعایت غبطه موکّل، چه صورتی می تواند داشته باشد، امری جداگانه است. اما آنچه قابل توجّه و تأمّل است این است که وکلای حرفه ای هم سن و سال این افراد، اگر توان ادامه کار نداشته و مایل به بازنشستگی باشند، برای دریافت حقوق بازنشستگی، که میزان آن با دریافتی این بزرگواران اصلاً قابل مقایسه نیست، باید پروانه خود را تحویل بدهند و با وکالت وداع کنند . به عبارت دیگر « هویّت» خود را هم برای دریافت مبلغ ناچیزی از دست بدهند.

☑️البته اگر ایرادی به قانون صندوق حمایت باشد، به میزان حقوق بازنشستگی است نه این که چرا وکیل باید پروانه اش را تسلیم و وکالت را رها کند. زیرا مفهوم بازنشستگی رها کردن کاری است که به آن مشغول هستیم.
@Lawpress
🔷 بنابراین به قانونگذار بابت این موضوع اعتراضی نمي توان داشت. اما آنچه باعث ناراحتی وکلای حرفه ای و سوالات مکرر ایشان از مدیریت کانون ها و صندوق حمایت می شود، همین نابرابری است که بعضاً به بی عدالتی تعبیر می گردد و پرسشی بی پاسخ است. زیرا اشکال از جای دیگر است:

« کادو دادن دستگاه های دولتی به وابستگانشان به شکل پروانه وکالت و به حساب کانون هاي وکلا ».

☑️بدیهی است به این افراد نیز ایرادی نمی توان گرفت، چون صرفنظر از جنبه های مالی قضیه، طبیعی است فرد ترجیح دهد در پاسخ سوأل از حرفه و شغلش به جای «بازنشسته» بگوید« وکیل دادگستری ». به عبارت دیگر با بازنشستگی « هویّتی » را دریافت کند که وکیل حرفه ای در صورت بازنشستگی آن را از دست می دهد! .

🔷 قانونگذار است که با «کلان نگری» و توجّه به این که قوانین متضمن این گونه «کادو دادن ها» مربوط به زمانی بود که تعداد داوطلبان شرکت در آزمون های ورودی کانون ها به ارقامی چون سی و پنج هزار نفر و بیشتر بالغ نشده بود ، بايد در اين خصوص راه حل منطقي و مردمي پيدا كند.

☑️به نظر مي رسد امروز از یک سو باید درتعداد افرادی که به دانشکده های حقوق جذب می شوند ، در جهت کاهش، تجدید نظر و از دیگر سو تدابیری اندیشیده شود که حرفه وکالت به وکلای حرفه ای - یعنی جوانانی که بلافاصله پس از فراغت از تحصیل این حرفه را برمی گزینند - اختصاص یابد.

🔷 نفی وبرطرف کردن این آسیب ممکن است خیلی ها را برنجاند. از این بابت بسیار متأسفم اما واقعیت اين است که این مشکل آثار وعواقب منفی یی چنان عمیق و گسترده داردکه برای حلّ آن باید منافع ودیدگاه های شخصی وفردي را کنار گذاشت.

☑️واضح است که به لحاظ قدمت این معضل واین که افراد ذینفع دراین قضیه هم ازنظر تعداد بسیار وهم از جهت موقعیت و ارتباط اجتماعی، متنفّذ هستند،حرکت در راستای حلّ آن دشوار خواهد بود.

🔹آسیب شناسی وکالت دادگستری-بهمن کشاورز🔹

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress