✅نقش ثالث در میان دعوا (٢).. ✍️بهمن کشاورز. ثالث

✅نقش ثالث در میان دعوا(٢)

✍️بهمن کشاورز
@Lawpress

⭕️جلب ثالث

🔲 1➖ «الف» علیه «ب» دعوایی طرح و ادعا کرده است «ب» زمانی که مشغول جوشکاری در ساختمانش بوده، به علت بی ‏احتیاطی و بی ‏مبالاتی باعث بروز آتش‏ سوزی در ساختمان وی (الف) شده و خسارت سنگینی بار آورده است.

🔷«ب» برای احداث ساختمان قراردادی کلی با «ج» دارد که ضمن آن مسئولیت رعایت کلیه مسائل ایمنی را بر عهده «ج» گذاشته است.

♦️«ج» نیز احداث اسکلت فلزی ساختمان را طی قرارداد بر عهده «د» گذاشته و در قرارداد تصریح کرده است، «د» رأساً مسئول هر نوع خسارت وارده بر اشخاص ثالث ناشی از عدم رعایت اصول ایمنی خواهد بود.

🔲 2➖ با این صورت مسأله پس از طرح دعوای «الف» علیه «ب»، شخص اخیر «ج» را به عنوان ثالث به دعوی جلب خواهد کرد و توضیح خواهد داد، مسئول پرداخت خسارت «ج» است و او است که باید در مقابل «الف» محکوم شود. «ج» نیز به نوبه خود «د» را به دعوا جلب و محکوم کردن او را در قبال «الف» خواهد خواست.

🔷البته تعبیر دیگر از این دعاوی جلب ثالث می‏تواند این باشد که اگر دادگاه «ب» را در مقابل «الف»، از باب ضمان قهری و مسئولیت مدنی محکوم کرد «ج» را در قبال «ب» و «د» را در مقابل «ج»، از باب مسئولیت قراردادی، محکوم نماید.

🔹البته در تحلیل نهایی نتیجه یکسان است. اما تفاوت را باید در توان مالی هر یک از افرادی که محکوم می‏شوند نسبت به پرداخت خسارت جستجو کرد.

🔲 3➖جلب ثالث باید تا پایان جلسه اول دادرسی – چه در دادگاه بدوی و چه در تجدیدنظر – انجام شود. به این معنی که متقاضی جلب باید دلایل و علل جلب را اعلام و ظرف سه روز در این خصوص دادخواست بدهد.

🔲 4➖اگر درج نام یکی از خواندگان را فراموش کرده باشیم، یا پس از ثبت دادخواست به این نتیجه برسیم که شخص یا اشخاص دیگری نیز باید طرف دعوی قرار گیرند، می‏توانیم از «جلب ثالث» استفاده کنیم.

🔷البته در این حالت هزینۀ دادرسی دیگری باید پرداخت شود و چنین اقدامی جز در صورت اضطرار توصیه نمی‏شود.

🔲 5➖تفکیک دعوای جلب از دعوای اصلی و رسیدگی جداگانه به آن، در صورتی که دادگاه احراز کند طرح دعوی جلب به منظور تأخیر رسیدگی است، از اختیارات دادگاه است. وکیل باید وجود چنین حالتی را به دادگاه تذکر دهد.

🔲 6➖کسی که به حکم غیابی اعتراض می‏کند، اگر نیاز به جلب ثالث داشته باشد، باید دادخواست جلب ثالث را همراه با دادخواست واخواهی به دفتر دادگاه بدهد.

🔷طرف دعوای این فرد – یعنی وا خوانده (معترض‏ علیه) نیز در صورتی که جلب ثالثی را لازم بداند، باید در اولین جلسۀ رسیدگی به دعوای اعتراض موجبات و دلایل جلب را اعلام و ظرف 3 روز دادخواست تقدیم کند.

🔲 7➖اگر قرار رد دادخواست جلب ثالث صادر شود، جلب ‏کننده ناچار خواهد بود تا صدور رأی نسبت به اصل دعوا صبر کند و سپس از قرار ردّ تجدیدنظر بخواهد.

🔷در مواردی جز این اگر دادگاه تجدیدنظر قراری را فسخ کند، پرونده را جهت رسیدگی ماهوی به دادگاه بدوی خواهد فرستاد اما در این مورد اگر دادگاه تجدیدنظر قرار رد دادخواست جلب ثالث را فسخ کند، مکلف است رأساً به ماهیت دعوای جلب ثالث رسیدگی کند.

🔲 8➖مجلوب ثالث خوانده محسوب و از همه ویژگی‏ها و مزایای خوانده برخوردار می‏شود.

🔹🔹ادامه دارد . . .


✅لينك عضويت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page