✅پرسش و پاسخ مالیاتی

✅پرسش و پاسخ مالیاتی

@Lawpress
۱- آیا تشکیل پرونده مالیاتی در دو حوزه مالیاتی در دو استان ممنوع است و حتماً باید یکی از پرونده‌ها بایگانی شود؟


پاسخ : علی الاصول وکیل دادگستری باید در واحد مالیاتی مستقر در شهر یا بخش محل اشتغال خود پرونده مالیاتی تشکیل دهد. تمدید پروانه وکالت وکیل منوط به ارائه گواهی از اداره امور مالیاتی ذیربط مبنی بر پرداخت یا ترتیب پرداخت بدهی مالیاتی قطعی شده می باشد. منظور از اداره امور مالیاتی ذیربط اداره ای است که در حوزه محل اشتغال وکیل قرار دارد. ممکن است کانون وکلا با دریافت گواهی ماده ۱۸۶ از اداره امور مالیاتی غیرمرتبط، پروانه وکیل را تمدید نماید لیکن صاحب امضای تمدید پروانه نسبت به پرداخت مالیاتهای مزبور با مؤدی (وکیل) مسئولیت تضامنی خواهند داشت.


۲- آیا برای تشکیل پرونده مالیاتی برای وکلای پایه یک نیاز به اجاره‌نامه یا سند مالکیت دفتر وکالت است؟ اگر پاسخ مثبت است و وکیلی هزینه اجاره دفتر را نداشته باشد و بخواهد به طور سیار کار کند چگونه مشکلش در این قسمت برطرف می‌شود؟ به تبعِ آن، تکلیف مدارک مورد نیاز دیگر از جمله قبض تلفن و تاییدیه کد پستی دفترچه می‌شود؟

@Lawpress
پاسخ : وکالت در زمره مشاغل خدماتی محسوب می گردد و موکلین بابت تقبل امر دفاع و پیگیری پرونده های خود، حق الوکاله می پردازند. قبول وکالت در یک پرونده لزوماً نیازی به داشتن دفتر ندارد و برخی از همکاران قرارهای کاری خود را در رستوران یا لابی هتل تنظیم و مبادرت به اخذ وکالت می نمایند. بنابراین داشتن دفتر ملکی یا اجاری ملازمه با درآمد یک وکیل ندارد. از طرفی وکیل دادگستری از نگاه سازمان امور مالیاتی یک مودی محسوب می شود و این سازمان بعنوان دستگاه مالیات ستانی دولت، برای ارتباط با مودی باید نشانی قانونی شریک خود را جهت ارتباط اداری و ابلاغ اوراق مالیاتی بداند. به نظر می رسد اولین علت اصرار ممیزان مالیاتی بر ارائه اجاره نامه و یا سند مالکیت دفتر وکالت وکیل، موضوع یاد شده باشد. علت دوم برای مطالبه اجاره نامه، شناسایی موجر بعنوان مودی مالیاتی می باشد. نظر به اینکه قانون مالیاتهای مستقیم وظیفه شناسایی مودیان را به سازمان امور مالیاتی محول نموده، و از آنجا که برابر ‌ماده ۵۲ همان قانون، درآمد شخص حقیقی یا حقوقی ناشی از واگذاری حقوق خود نسبت به املاك واقع در ایران پس از كسر معافیت‌های مقرر در این قانون‌مشمول مالیات بر درآمد املاك می‌باشد، لذا ممیزان مالیاتی در راستای مأموریت «شناسایی» مودیان، به دنبال کشف مستندات پرداخت اجاره بها جهت وصول « مالیات بر درآمد املاك» می باشند. وکلایی که دارای دفتر مستقل اعم از ملکی و یا استیجاری نیستند، می توانند جهت تشکیل پرونده مالیاتی از یکی از همکاران که دارای دفتر می باشد اجازه نامه ابلاغ اوراق قانونی در نشانی دفتر بصورت تبرعی دریافت و به ممیز مربوطه ارائه نمایند.


۳- اگر حوزه مالیاتی در موعد مقرر برگ تشخیص قطعی مودی را صادر و ابلاغ نکرد، مودی برای دریافت مفاصا حساب مالیات خود در آن سال، چه باید بکند؟
@Lawpress

پاسخ: برابر ‌ماده ۱۵۶ قانون مالیاتهای مستقیم، ممیز مالیاتی مكلف است اظهارنامه مؤدیان مالیات بر درآمد را در مورد درآمد هر منبع كه در موعد قانونی تسلیم شده است حداكثر‌ ظرف یك سال از تاریخ انقضاء مهلت مقرر برای تسلیم اظهارنامه رسیدگی نماید. در صورتی كه ظرف مدت مذكور برگ تشخیص درآمد صادر ننماید و یا‌ تا سه ماه پس از انقضای یك سال فوق‌الذكر برگ تشخیص درآمد مذكور را به مؤدی ابلاغ نكند اظهارنامه مؤدی قطعی تلقی می‌شود. بنابراین مودی میتواند با عمل به مفاد اظهارنامه خود و عنداللزوم پرداخت مالیات اظهار شده طی آن، تقاضای گواهی موضوع ماده ۱۸۶ قانون مالیاتهای مستقیم بنماید.
🔹محسن بزرگی - وکیل دادگستری


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress