✅ مرتضی شهبازی‌نیا: بخش مهم بیکاری فارغ‌التحصیلان حقوق ناشی از سیاست‌های نادرست آموزش عالی کشور است

✅ مرتضی شهبازی‌نیا: بخش مهم بیکاری فارغ‌التحصیلان حقوق ناشی از سیاست‌های نادرست آموزش عالی کشور است
@Lawpress

رئیس اسکودا در گفت‌وگو با «قانون»:

🔹مشاغل حقوقی متعددی در اختیار فارغ‌التحصیلان رشته حقوق قرار دارد. مشاغلی اعم از سردفتری، دفاتر ازدواج و طلاق، وکلات، قضاوت، مشاغل اداری و نیز مشاغل دانشگاهی... در صورت باز بودن تمام مشاغل این رشته، فارغ التحصیلان ‌با دستی باز می‌توانند شغل مورد نظر خود را انتخاب کنند.

🔹معتقدم تقاضای بالا برای اخذ شغل وکالت، واقعی نیست و بخشی از آن ناشی از ناامیدی از ورود به سایر مشاغل است. وقتی همه درها به روی فارغ‌التحصیلان رشته حقوق بسته باشد، ناگزیر ایشان به سمت شغل وکالت روی می‌آورند.

🔹بخش مهمی از بیکاری فارغ‌التحصیلان رشته حقوق به سیاست‌های نادرست آموزش عالی کشور بازمی‌گردد. مسئولان آموزشی درک درستی از رشته حقوق و شغل وکالت ندارند.

🔹در حوزه علوم انسانی دانشجویان بسیاری بدون رعایت مناسبات شغلی پذیرفته می‌شوند. در حوزه رشته‌های علوم انسانی نیز بیشترین تقاضا با رشته حقوق است. این تقاضای بالا باعث شده است که نوعی سوداگری در حوزه آموزش عالی حاکم شود. دانشگاه‌های پیام نور و آزاد در رقابت با یکدیگر بدون آنکه از کیفیت لازم بهره‌مند باشند، مدام در حال گسترش رشته حقوق هستند.

🔹در کشوری مثل سوئد، چهار دانشکده حقوق وجود دارد؛ در صورتی که در کشور ما بیش از ۲۵۰۰دانشکده، دانشجوی حقوق می‌پذیرد. در کشور آمریکا، دانشکده‌های حقوق با تایید کانون‌های وکلای این کشور شروع به فعالیت می‌کنند اما در ایران هیچ‌یک از این اصول علمی و عملی رعایت نمی‌شود.

🔹متأسفانه با در نظر داشتن تمام این مشکلات هنوز برخی مسئولان تصور می‌کنند که اگر همه افراد وکیل شوند، بخشی از مشکل بیکاری جوانان حل می‌شود.

🔹اگر مسئولان به جای آنکه راه‌حل رفع بیکاری را در ارائه پروانه وکالت بدانند، وکالت را اجباری کنند و از سوی دیگر با مؤسسات غیرمجازی که وکیل در آن‌ها حضور ندارد، برخورد کنند ما می‌توانیم به میزان دو برابر ظرفیت کنونی جذب وکیل داشته باشیم.


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress