✅کیفیت اخذ پروانه وکالت/ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها. 🔹سراب وکالت: گریزی بر ایده پذیرش بی ضابطه

✅كيفيت اخذ پروانه وكالت/ظرفيت ها و محدوديت ها
🔹سراب وکالت: گریزی بر ایده پذیرش بی ضابطه
@Lawpress

🔸بحث پذیرش بی ضابطه در حرفه وکالت اذهان وکلای دادگستری و خصوصاً جوانان را به خود مشغول کرده است. کسانی که با اثبات تفوق علمی خویش در آزمونی که هر ساله توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار می گردد به کسوت وکالت نائل شده اند اکنون در برابر هجمه های بسیار از سوی کسانی قرار گرفته اند که مدعی رفع انحصار گرایی و رقابتی کردن شغل وکالت با برداشتن ابزار سنجش! می باشند. هرچند که با توجه به ایرادات ماهوی و قانونی بسیاری که بر مطالب مطروحه از سوی منتقدان آزمون و تعیین ظرفیت وارد است، پرداختن به مباحث قانونی ضرورت نداشته و به تعبیری بیانات ایشان مصداق بارز اجماع در برابر نص می باشد.
🔹در سالهای اخیر گسترش بی رویه آموزش عالی بدون توجه به نیاز جامعه و توان مراکز آموزش عالی، فارغ التحصیلانی را معرفی نموده که با توجه به محدودیت جذب قضات و نیز عدم پذیرش کانون سردفتران در سالیان متوالی که در کمال تعجب کسی متعرض آن نیست! تنها حرفه ای را که در برابر خویش می بینند وکالت است!
🔸به راستی شناخت زندگی واقعی یک وکیل سوای آنچه که در فیلم ها و سریال های فانتزی ارائه می شود، به صراحت می تواند روشنگر اذهان دوستان باشد تا بر دشواری ها و سختی های شغل وکالت اندکی علم حاصل نمایند و بدانند، کم نیستند وکلایی که در تامین هزینه های سالانه تمدید پروانه و غیره دچار مشکل اند و در این راستا پس از مدتی به مشاغل دیگر گرایش می یابند!
🔹وکلای جوانی که می بایست با کسانی رقابت کنند که پس از سی سال فعالیت با عناوین مختلف قضایی و اداری و با داشتن تمکن و جایگاه اجتماعی در راستای ماده هشت قانون کیفیت اخذ پروانه به کسوت وکالت درآمده اند و در کنار ایشان خیل وکلای قدیمی و با سابقه نیز وجود دارند که اکنون در دوران بلوغ حرفه ای خویش هستند و درکنار ایشان حضور و فعالیت مشاوران موضوع ماده 187 و نیز موسسات حقوقی نامشخص که به طرق نامتعارف وارد عرصه کسب و کار شده اند را نیز نباید از یاد برد.
🔸به راستی در شرایط فعلی که کانون های وکلا در فراهم آوردن حداقل امکانات آموزش و حرفه ای کارآموزان وکالت درمانده اند و در بسیاری محاکم نیز شرایط حضور و کارورزی کارآموزان وکالت به شکل صحیح وجود ندارد چگونه می توان از پذیرش بی رویه و بی ضابطه وکیل سخن گفت؟ به راستی کسانی که این مطالب غیر کارشناسانه را مطرح می کنند در باب نظارت بر فعالیت وکلا در شرایطی که مد نظر ایشان است تامل نموده اند؟ آیا اصلاً فضایی برای کسب و کار آن تعداد وکیل فراهم خواهد شد که ایشان بر آن اساس بتوانند ارتزاق کنند؟ آن هم در شرایط که در وضعیت فعلی خیل عظیمی از وکلا در تامین حداقل های زندگی خویش بازمانده اند؟ وکلایی که فاقد هرگونه نظام بیمه ای و درمانی و حمایتی کارآمد هستند!

🖋وکیل احسان زررخ
شهریور ماه ١٣٩٦

🔹كانال اسكودا

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress