✅عده طلاق چند روز است؟. طلاق با توجه به شرایط زن متفاوت است


✅عده طلاق چند روز است؟
@Lawpress

🔹عده طلاق با توجه به شرایط زن متفاوت است. عده طلاق در زن یائسه و زن نابالغ وجود ندارد. مدت عده طلاق در قرآن چهار ماه و ده روز بیان شده است.(عدل آریا)
🔹در قرآن کریم آمده: «والذین یتوفّون منكم و یذرون أزواجا بأنفسهّن أربعة أشهر و عشراً» (بقره، 234)؛ «كسانی از شما كه فوت می‌كنند و همسرانی از آنها باقی می‌مانند باید چهار ماه و ده روز عده نگه دارند».

💢عده چیست؟💢

🔹عده عبارت است از مدت زمانی که زن پس از جدایی یا مرگ شوهرش باید از ازدواج خودداری کند.

💢حکم ازدواج در زمان عده💢

🔹در صورتی که زن در هنگام عده با مردی ازدواج کند ازدواج آنان باطل است و در صورت آگاهی از حکم عده، ازدواج آن مرد و زن با یکدیگر برای همیشه حرام است.

💢رجوع بعد از طلاق رجعی در زمان عده💢

🔹شوهر در هنگام عده طلاق رجعی حق دارد از طلاق رجوع کند. به طور کلی در عده طلاق رجعی حقوق و تکالیف زن و شوهر نسبت به یکدیگر همچنان برقرار است؛ مثلاً شوهر باید به زن نفقه بدهد، در صورت مرگ یکی، دیگری از او ارث می‌برد و اگر در زمان عده طلاق رجعی رابطه جنسی خارج از چارچوب ازدواج با شخصی از جنس مخالف برقرار کنند در صورت وجود شرایط احصان (امکان تمتع در هر زمان) به حد زنای محصنه یعنی سنگسار محکوم خواهند شد.

💢عده طلاق در لغت💢

🔹عده یا عدت در لغت به معنی شمار و جماعت و گروه است و از العدة عربی گرفته شده که از رِیشه عَدَّ به معنی شمردن می‌آید. در اصطلاح فقه عده به مدتی گفته می‌شود که زن باید برای ازدواج مجدد صبر کند.

💢عده وفات برای زن بیوه💢

🔹عده مرگ شوهر بنا بر مشهور چهار ماه و ۱۰ روز است. نظر خلاف مشهور و نادر نصف این مدت یعنی دو ماه و ۵ روز است. اگر زن آبستن باشد عده او طولانی‌ترین زمان بین مدت عده یا وضع حمل اوست. (یعنی حداقل رعایت مدت چهار ماه و 10 روز و گاهی بیش‌تر)

عده وفات عام است چه برای ازدواج دائم یا موقت، حتی زن یائسه یا زنی که بین او و شوهر نزدیکی واقع نشده، عده وفات دارند.(کانال عدل آریا)

❗️در طول مدت عده وفات، زینت برای زن ممنوع است.❗️

💢عده طلاق در ازدواج دائم💢

🔹عده طلاق در ازدواج دائم سه طهر (پاک‌شدن از حیض) است و در مورد زنی که قاعده نمی‌شود ولی به سن یائسگی نرسیده ۳ ماه می باشد.

💢عده طلاق در عقد موقت💢
@Lawpress
🔹عده طلاق در عقد موقت در صورت حیض نشدن در سن حیض یک ماه و نیم (۴۵ روز) است. در صورت حیض شدن عده بنا بر مشهور، دو حیض است. سه قول نادر نیز در این زمینه وجود دارد: یک حیض، یک حیض و نیم، دو طهر (پاکی از حیض). در قوانین ایران بر خلاف نظر مشهور، نظر دو طهر به عنوان قانون تعیین شده است.

💢چه زنانی عده طلاق ندارند💢

🔹زن یائسه، پا به سن گذاشته که عادات ماهیانه ندارد و زن نابالغ، حتی اگر با شوهرش آمیزش جنسی داشته باشد، پس از طلاق عده ندارند.


💢عده طلاق برای زن باردار💢

🔹عده زن حامله چه در ازدواج دائم و چه در موقت و چه در طلاق یا فسخ یا مرگ همسر تا زمان زایمان است. تنها در مورد مرگ همسر اگر مدت زمان باقیمانده تا زایمان کمتر از ۴ ماه و ۱۰ روز باشد زن باید تا پایان ۴ ماه و ۱۰ روز عده را نگه دارد. در صورت سقط شدن بچه قبل از زایمان هم عده در هنگام مرگ فرزند به پایان می‌رسد.

💢عده زوجه غایب مفقودالاثر💢

🔹مطابق ماده 1011 ق.م. غائب مفقودالاثر به كسی اطلاق می‌شود كه از غیبت او مدت طولانی گذشته باشد و از وی به هیچ‌وجه خبری نباشد. برای زوج غایب مفقودالاثر چند حالت قابل تصور است:

1⃣ اثبات مرگ زوج:
در این حالت زوجه باید از زمانی که به موت زوج غائبش اطلاع پیدا می‌کند، عده وفات نگهدارد.

2⃣ اثبات حیات زوج:
اگر خبر حیات شوهر به همسر واصل شود، ولی مكان زوج معلوم نباشد، در این صورت زوجه باید صبر كند تا زوج او را طلاق دهد یا بمیرد؛ هر چند كه غیبت وی طولانی شود. در این حال هرگاه شوهر مالی داشته باشد، نفقه زن از آن اموال تأدیه می‌شود و اگر زوج مالی نداشته باشد، باید از بیت‌المال نفقه زوجه پرداخت شود.(عدل آریا)

3⃣ عدم اثبات حیات یا مرگ زوج:
در این حالت مشهور فقها معتقدند در صورتی‌که به هیچ طریقی تأمین نفقه زوجه از اموال فرد غائب یا نزدیکان او ممکن نباشد، زن می‌تواند به حاکم شرع مراجعه کند و حاكم شرع به زن چهار سال مهلت می‌دهد، تا تفحص و جستجوی لازم صورت گیرد. اگر وضعیت حیات یا مرگ زوج معلوم نگردد، حاكم شرع، حكم به طلاق زن داده و همسر غائب پس از طلاق باید عده وفات نگاه دارد.

✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress