✅کیفیت اخذ پروانه وکالت /ظرفیت‌ها و محدودیت‌ها

✅كيفيت اخذ پروانه وكالت /ظرفيت ها و محدوديت ها
@Lawpress

🔸رئیس کل محترم دادگستری استان قزوین در جلسه کمیسیون تبصره یک ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری که در تاریخ ١٣٩٦/٤/١٠در محل کانون وکلای دادگستری استان قزوین برگزار شد تعداد پرونده های دارای وکیل در سطح استان را ١٨ درصد عنوان نموده که ٥ درصد از وکلاء، عضو کانونهای وکلای دیگر استانها و به عبارتی غیر بومی هستند. فی الواقع ٨٢ درصد پرونده ها در استان قزوین بدون حضور و مداخله وکیل تحت رسیدگی قرار می گیرند، از طرفی بسیاری از وکلاء علی الخصوص وکلای جوان و کارآموزان با مشکل بیکاری و عدم مراجعه ارباب رجوع به دفتر کار خود مواجه هستند.
🔹برخی از منتقدین، معتقدند وجود حق الوکاله های گزاف مانع مراجعه مردم به وکیل می گردد و بر پایه همین تفکر، شعار دسترسی آسان مردم به وکیل سر داده که نتیجه آن حضور افرادی با لباس مشابه پارکبانان در جهت رفع مشکلات حقوقی مردم در خیابان بوده است.
🔸عدم استقبال جامعه در اخذ وکیل می تواند علل مختلفی داشته باشد از جمله:
🔹الف) الزامی نبودن وکالت؛ تا زمانی که در این حوزه الزامی در جهت اخذ وکیل وجود نداشته باشد، بستر لازم جهت فرهنگ سازی فراهم نخواهد بود.
🔹ب) ممنوعیت تبلیغات وکلاء که موجب گردیده وکلاء از قافله تبلیغات در عصر تکنولوژی عقب بمانند. به طور قطع شرایط حال حاضر جامعه و شرایط شصت سال قبل در جهت استفاده از تبلیغات و اطلاع رسانی بسیار متفاوت می باشد. عدم شناخت مردم از توانایی های تخصصی وکلاء موجب عدم مراجعه به آنان می گردد.
🔹ج) کم اطلاعی جامعه از مزایای مراجعه به وکیل؛ در هیچ یک از مقاطع تحصیلی، ضرورت استفاده از وکیل در دعاوی حتی در حد چند سطر نیز آموزش داده نمی شود. در واقع مراجعه به وکلا زمانی صورت مي گيرد که افراد در مخمصه ای بس شگرف قرار گرفته اند و غالباً خروج از آن بسیار مشکل خواهد بود.
🔹د) عدم فرهنگ سازی مراجعه به وکیل؛ متأسفانه آنچه فرهنگ عمومی جامعه از وکیل توقع دارد با نقشی که قانون برای وکیل تعریف کرده فاصله زیادی دارد و جامعه باید بداند که برخوردار شدن آحاد جامعه از وکیل از حقوق اساسی شهروندی است. برخلاف اظهارات منتقدین، حق الوکاله های گزاف دلیل عدم مراجعه به وکیل نیست چه بسا هزینه مشاوره نیم ساعته با یک وکیل مبلغی گزاف نخواهد بود و در پاره ای از موارد وکلاء حق مشاوره نیز دریافت نمی کنند. به طور حتم اکثریت ٨٢ درصدی مراجعین تشکیل دهنده پرونده در دادگستری قزوین، مشاوره ای هر چند کوتاه با وکلاء نداشته اند.
🔸نهایتاً معضل بیکاری وکلاء را نمیتوان با ورود بیشمار فارغ التحصیلان به این حرفه حل نمود و تا زمانیکه بسترهای لازم در راستای امنیت شغلی وکلاء وجود نداشته باشد باید هرگونه جذب وکیل با توجه به توانایی های کانون وکلاء در پرورش وکیل و مطابق با واقعیت جامعه صورت گیرد.

🖋وكيل میرسینا داوری
شهريور ماه ١٣٩٦

🔹كانال اسكودا

✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/lawpress