کمالی پور:

کمالی پور:
✅انتقاد از اتلاف وقت مردم در راهروهای دادگستری/در استفاده از ظرفیت شوراهای حل اختلاف موفق نبودیم
https://telegram.me/lawpress
نایب رئیس کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با انتقاد از حجم ورودی پرونده‌ها به دستگاه قضا، گفت: باید همه قوای سه گانه با کمک یکدیگر برای حل آن تلاش کنند چراکه دستگاه قضایی به تنهایی نمی تواند به کاهش حجم ورودی پرونده ها کمک کند.

یحیی کمالی‌پور در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، درباره افزایش ورودی پرونده‌ها به سیستم قضایی کشور، افزود: این میزان ورودی پرونده به سیستم قضایی کشور زنگ خطری برای کل کشور به شمار می‌رود؛ زمانی که خانواده‌های مرتبط با این پرونده‌ها را مورد بررسی قرار می دهیم متوجه می شویم که درصد زیادی از مردم کشور ما وقت خود را در راهروهای دادگستری تلف می کنند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه عوامل متعددی باعث ورود حجم زیادی از پرونده‌ها به دستگاه قضایی کشور شده است، ادامه داد: یکی از این عوامل عدم رسیدگی قطعی در محاکم قضایی است، همچنین اطاله دادرسی و طولانی شدن روند رسیدگی باعث مراجعه مکرر مردم به دادگاه ها شده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: از سویی دیگر عدم اطلاع مردم از شرایط طرح دعوی در دادگستری بر افزایش حجم ورودی پرونده‌ها به سیستم قضایی کشور دامن زده است به عنوان مثال شخصی طرح دعوی می کند اما بعد از 6 ماه به وی عنوان می‌کنند که موضوع مربوطه حقوقی است و باید ابتدا دادخواست حقوقی دهید زیرا شکایت مطرح شده جنبه کیفری ندارد.

وی یادآور شد: بدون شک برای رفع معضلات مذکور، راهکار عملی و اجرایی وجود دارد که باید همه قوای سه گانه با کمک یکدیگر برای حل آن تلاش کنند چراکه دستگاه قضایی به تنهایی نمی تواند به کاهش حجم ورودی پرونده ها کمک کند.
@lawpress
کمالی پور بر ضرروت حمایت از قوه قضائیه برای کاهش حجم ورودی پرونده ها تاکید کرد و گفت: قوه قضائیه وظایف سنگینی در حوزه اجرای عدالت و قانون را عهده دار است لذا می طلبد که مجلس در بحث بودجه های قوه قضاییه کمک کرده و دولت نیز درتخصیص اعتبارات، قوه قضاییه را حمایت کند.

نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس دهم، درباره نقش شوراهای حل اختلاف برای کاهش ورودی پرونده ها به سیستم قضایی کشور، ادامه داد: واقعیت آن است که ما از هدف اصلی در ایجاد شورای حل اختلاف فاصله گرفتیم؛ فلسفه وجودی شوراهای حل اختلاف ایجاد صلح و سازش بین طرفین دعوی است و اگر بنایی به رسیدگی باشد قضات آموزش دیده بهتر از شوراهای حل اختلاف می‌توانند وارد عمل شوند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، تصریح کرد: در گذشته با توجه به اینکه در رسیدگی های قضایی شاهد قطع دعوی بین طرفین نبودیم یک نهاد غیرقضایی با عنوان شورای حل اختلاف را راه اندازی کردیم که در سایه اقداماتی این نهاد شبه قضایی بتوان پرونده ها را مختومه به سازش کنیم.

نایب رئیس کمیسیون قضایی وحقوقی مجلس شورای اسلامی، گفت: اجازه صدور حکم به قضات در شورای حل اختلاف باعث شده نتوانیم به اهداف خود برسیم زیرا اغلب احکام از سوی افراد غیرتخصصی صادر و برای تایید نهایی برای قضات حاضر در شورا ارسال می‌شود و از آنجا که گاهی قضات به جهت فشردگی فعالیت ها کمتر فرصت بررسی دقیق احکام را دارند اغلب احکام صادره را تایید می‌کنند بنابراین به نظر می رسد در راه‌اندازی شورای حل اختلاف نتوانستیم به اهداف مدنظر دست یابیم.
✅لينك عضويت در كانال حقوق پرس:👇👇👇
https://telegram.me/joinchat/AfAtJT6uBvFJymcbjcuRkQ