✅از هر ٢٠ پرونده، ۱ پرونده وکیل دارد. کامیار، عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز، گفت:

✅از هر ٢٠ پرونده، ۱ پرونده وکیل دارد
@Lawpress

محمدرضا کامیار، عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز، گفت:

🔹با بررسی ۱۵ میلیون #پرونده مفتوح در دادگاه‌ها و همین میزان پرونده مفتوح در مراجع شبه قضایی، ملاحظه می‌شود که حدود یک‌میلیون از این پرونده‌ها در دادگستری و نصف ان در مراجع شبه قضایی دارای وکیل بوده و با #حضور_وکیل رسیدگی می‌شود. این آمار به معنی وکیل داشتن ١/٥ میلیون پرونده معادل پنج درصد کل پرونده‌های جاری است.ضریب نفوذ وکالت در دعاوی قضایی کمتر از یک‌بیستم است یعنی از هر ٢٠ پرونده یکی از آن‌ها #وکیل دارد.

🔹درحالی‌که کشور ما ازنظر تعداد وکیل در حد استاندارهای دنیاست اما ازنظر اشتغال و رجوع به وکیل فاصله زیاد و شکاف عمیقی با دنیاداریم. البته علت این امر کمبود دعوا و اختلاف حقوقی نیست بلکه علت ان فقدان اعتقاد و فقدان فرهنگ مراجعه به وکیل است.

🔹شاید همان دلایلی که سالیان قبل باعث شده بود مردم خوددرمانی را بجای رجوع به پزشک انتخاب کنند، در عدم مراجعه به وکیل هم صادق باشد. سیاست تبلیغاتی رسانه‌های رسمی و مقامات قضایی نیز بعضاً ایجاد بدبینی نسبت به جامعه وکالت است و برخی محافل هم تلاش در ترویج تصور بی‌نیازی به وکیل دارند.

🔹شاید ساده انگاشتن امر دفاع قانونی و تصور اینکه خود از عهده این کاربرمی آیند بی‌تأثیر نباشد . فرهنگ مردم و باور عامیانه ایرانی هم با این ضرب‌المثل غیر مرتبط اما ظاهراً مربوط که " آدم زنده وکیل وصی نمی‌خواهد" بر این شیوه و رفتار صحه گذاشته و آن را درست می‌داند.

🔹دلایل این رفتار اجتماعی هر چه باشد اما تردیدی نیست که این‌یک رفتار غلط و مشکل‌ساز برای کشور است. اعتقاددارم باید دسترسی مردم به وکیل حتماً توسعه پیدا کند ولی این توسعه باید از طریق راضی کردن مردم در امر رجوع به وکیل باشد نه از راه افزودن تعداد وکیل. اگر قبل از این‌که بازار تقاضا توسعه پیدا کند بدون رعایت تناسب بین عرضه و تقاضا وکیل جذب شود عرصه دفاع از حقوق مردم و تحقق عدالت به خطر می افتد./ایلنا


✅لینک عضویت در کانال حقوق پرس:👇👇👇
‏https://telegram.me/lawpress