✅مسایل مالیاتی وکلا (۱).. 📝بهمن کشاورز

✅مسایل مالیاتی وکلا (1)

📝بهمن كشاورز
@Lawpress

🔹وکیل مصداق واقعی کسی است که به اصطلاح «بیرونش دیگران و درونش خودش را می کشد». دولتمردان ، به طور كلي ، کم و بیش ، دچار «توهّم ثروت» در خصوص وکلا هستند. اما ادارات دارائی، به طور اخصّ، با این مشکل دست به گریبانند.

🔹جلوه های بیرونی و شدید این اشکال را به وضوح وقتی می توان دید که مسؤول یا مأموری از واحدهای دیگر مالیاتی به قسمت مربوط به وکلای دادگستری منتقل می شود.

🔹چنین صاحب منصبی با پیش داوری و توهّمات غیر عادی در مورد درآمد و ثروت وکلا کار خود را آغاز می کند و در نتیجه خیلی زود با مؤدیان و مراجعانش درگیری های شدید پیدا می کند.

🔹گفتيم تصور و توهّم ثروت وکلا و توقّع ناشی از این تصور، تا حد زیادی عمومیت دارد. اما آزار و آسیبی که به وکلا از این توهّم عمومی می رسد در این حد است که توقعات ناشی از توهّم ، وکیل را درجبهه ها و جنبه های گوناگون زندگی حرفه ای و خصوصی اش تحت فشار قرار می دهد .

🔹گاهی عدم امکان برآوردن توقعات خانواده و خویشان و مردم باعث شرمندگی اش می شود(که البته این شرمساری و آن احساس فشار کاملاً بی مورد است و بر وکیل است که بی محابا و بدون تعارف در مقابل آن مقاومت کند). اما این توهّم در ذهن ماموران مالیاتی، براي وکیل گرفتاری جدّی ایجاد می کند.

🔹در مورد اوّل- یعنی پیش داوری های عمومی - کار آموز جوانی ،که به ویژه در این روزگار، دچار انواع مشکلات مالی است و به اصطلاح «هشتش گرو نُه اش است» با پایان دوره کار آموزی و اتیان سوگند وکالت، ناگهان «وکیل» می شود.

🔹مردم که تا دیروز به او تقریباً به عنوان محصّل و دانشجو نگاه می کردند، ناگهان تغییر نظر و دیدگاه می دهند و وکیلش می دانند و می خوانند و بر اساس ذهنیت نادرست خود از او توقع دارند.

🔹حال آن که امکانات مالی کار آموز دیروز، با وکیل شدن نه تنها افزایش نیافته بلکه هزینه تأسیس دفتر هم بر هزینه هایش اضافه شده، زیرا ادامه حضورش در دفتر وکیل سرپرست ، ممکن نیست. این بالا رفتن توقع ممکن است در خانواده و در قبال همسر و فرزند هم ، تا حدّی، و در مقابل خویشاوندان ،به میزان بیشتری ، به وجود آید.

🔹وکیل جوان و تازه کار- اگر با همسر و فرزندانش رابطه درستی داشته باشد - می تواند با تشریح بی پرده وضعیت مالی و برطرف کردن ابهامات و پیش داوری ها، مشکل خانوادگی را حل کند. معضل مربوط به خویشاوندان و دوستان هم برای وکلای صریح اللهجه و بی پروا با فاش گفتن واقعیت و پایین آوردن انتظارات و توقعات ایشان و برای وکلای مأخوذ به حیا با محدود کردن رفت و آمدها و دوری گزیدن از آنچه «چشم و هم چشمی» - این مصیبت تاریخی ما را - ایجاب خواهد کرد ، قابل حل است. اما با توهّم مأمور وصول مالیات چه باید کرد؟

🔹سر آن ندارم که وارد بحث های فنی و قانونی بشوم. واقعیت این است که در کشور ما «مالیات دادن» وظیفه ای که همگان آن را با طیب خاطر انجام دهند نیست. همه سعی دارند مالیات را یا ندهند و یا کمتر بدهند. وکلا هم از این قاعده کلی مستثنی نیستند و شاید این موضوع مختصّ کشور ما هم نباشد.

🔹این که چرا چنین است و علت را در جوامع مختلف در چه عواملی باید جستجو کرد، موضوع بحث ما نیست. اما معلول - یعنی عدم تمایل به پرداخت مالیات - را ،تقریباً ، همه می دانند و لمس می کنند. واقعیت دیگر این است که وکلا تنها صنف و گروهی هستند که مالیات بر درآمدشان را در آغاز روند تحصیل درآمد - و حتی گاهی پیش از تحصیل آن -پرداخت می کنند! !

🔹🔹ادامه دارد . . .



✅عضویت در كانال تلگرام🔻
‏https://telegram.me/lawpress


◀️اینستاگرام🔻
‏www.instagram.com/lawpress_page