چرا رستم نه!؟ 🔥🔥.. از تاریخ باشکوهمان که هیچ نساختیم

چرا رستم نه!؟🔥🔥

از تاریخ باشکوهمان که هیچ نساختیم.
میدانیم که اکنون سینما چه تاثیری بر زنده نگهداشتن و معرفی فرهنگ و تمدن دارد یک کشور .به همین دلیل است که کشورهای صنعتی شرق آسیا مانند چین و کره ژاپن بودجه هنگفتی را در سینما برای ساخت فیلم های تاریخی و اساطیری کشور خود اختصاص میدهند یا در اروپا و هالیوود، چگونه از تاریخ روم و یونان و اساطیر ژرمن و اسکاندیناوری و سایر اروپا فیلم میسازند و ما باید تحقیر فیلم هایی مانند 300 را تحمل کنیم و تاریخ بیگانگان را در ایران بسازیم، تماشا کنیم یا فیلم هایی از تاریخ سایر کشورها وارد کنیم ! پس تاریخ و فرهنگ ما که در جهان نمونه است چه میشود.!
از تاریخ چند هزار ساله خود که بگذریم در بخش اسطوره و افسانه ها.....

؛ ما شاهنامه سترگ ، بزرگترین کتاب حماسی اسطوره ای جهان را داریم

🌎 @history_1



- برای "ابر انسان‌"‌ها از چه عکسی استفاده کنیم؟ این سوال یکی از همکاران بود. نام‌های متعددی مطرح شد. سوپر من، بت من، ایرون‌من، در میان این نام‌ها گفتم چرا رستم نه؟(مصطفی داننده عصر ایران)

دقت کرده‌اید در ذهن ما ایرانی‌ها آدم‌های اساطیری یا ابرقهرمان‌ها متعلق به آن سوی آب‌ها هستند. امروز وقتی یک نوجوان بپرسی دوست داری شبیه کدام آدم افسانه‌ای شوی از مرد عنکبوتی تا جومونگ را برایت ردیف می‌کند. اصلا انگار نه انگار این سرزمین مهد افسانه‌های جاودان است.

بسیاری از کشورهای جهان تلاش می‌کنند برای مردم کشور خود قهرمان سازی کنند. به ویژه کشورهایی که از عمر زیادی برخوردار نیستند. هالییود نمونه بارز این معناست. سینمای آمریکا توانسته است موفق تر از هر تاریخی برای کشور خود قهرمان بسازد و آنها را به کشورهای دیگر صادر کند.

امروز قهرمان نیمی از مردم جهان ابرانسان‌های هالییود است. بسیاری از آنها منتظر این هستند که در زندگی‌شان روزی یک بت من یا سوپر من ظهور کند و آنها را نجات دهد. امروز برخی نوجوانان ایرانی منتظر هستند با تورهای عنکبوتی مرد عنکبوتی شهر را بچرخند.

چند سالی است که قهرمان‌های کره‌ای هم وارد این معرکه شده‌اند.

بیایید یک تست را انجام دهیم. از نوجوانانی که در اطرافمان حضور دارند سوال کنید جومونگ را می‌شناسند یا گرشاسب را؟ شخصیت‌های شاهنامه را می‌شناسند یا امپراطور دریاها را ؟

بسیاری از کشورها شخصیت‌های خیالی می‌سازند و با داشتن ابرقهرمان‌های متعدد نشسته‌ایم و ابرانسان‌های آنها را نگاه می‌کنیم. به یاد دارید فیلمی و یا انیمیشنی در مورد شخصیت‌های شاهنامه دیده باشید. کتابی با چنین جذابیت‌هایی می‌تواند دست‌مایه سریال‌ها و فیلم‌های مختلف شود. برای ما اما همیشه مرغ همسایه غاز است.

واقعا چه ایرادی دارد مردم ایران به جای دیدن جومونگ سریال کاوه آهنگر را ببیند. چه ایرادی دارد آرش کمانگیر قهرمان یک سریال باشد؟

اگر شاهنامه متعلق به آمریکا یا کشورهای شرق آسیا بود الان رستم و سهراب بین‌المللی ترین شخصیت‌های سینمای دنیا بودند.

سریال «گیم آف ترونز» یا همان بازی تاج و تخت جهان را در تسخیر خود قرار داده است. اتفاقی که می‌تواند یا می‌توانست برای داستان‌های شاهنامه با کمی اضافات هنری و سینمایی بیفتد.

به دست خودمان به صندوقچه ابرقهرمان‌های ایران قفل زده‌ایم و به سراغ دیگران رفته‌ایم و برای آنها به به چه چه می‌کنیم. بیایید چند ابرانسان و ابرقهرمان شاهنامه را با هم مرور کنیم و ببینم این افراد چه داستان‌های جذابی دارند.

ادامه این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:

👇🏻👇🏻👇🏻

http://www.asriran.com/fa/news/549702


🌎 @history_1