🎀توانمندی‌های آویژه‌ی زبان پارسی …۱. نداشتن نر و ماده:

🎀توانمندی های آويژه ی زبان پارسی


۱. نداشتن نر و ماده:
يعنی برخلاف زبان اربی فعلی كه برای زنان و دختران به كار می رود با فعلی كه برای مردان و پسران به كار می رود هیچ فرقی ندارد: آن دختر "رفت"، آن پسر "رفت".

۲. نداشتن حالت دوگانگي (مثنی):
يعنی اسم ها در زبان پارسی تنها به دو حالت جمع يا مفرد هستند و مانند زبان اربی حالت مثنی ندارند.

۳. جمع آسان:
برای جمع بستن تنها بايد دو نشانه -ها و -ان را بشناسیم.

۴. درست نويسی آسان:
در زبان پارسی برای نشان دادن واج "س" تنها حرف "س" را به كار می بريم و همه واژه های بیگانه بجز واژه های بی نظم اربی با حرف "س" نوشته می شوند؛ مانند سوسیالیسم، سامسونگ و ... ولی در زبان اربی چند گونه س وجود دارد؛ س، ص، ث!

۵. زبان پارسی آهنگين است:
زبان پارسی برخلاف زبان های اروپایی بسیار آهنگین و گوش نواز است و با واژگان خوش آهنگ بسیاری که دارد، این امکان را می دهد که سروده های بسیار بلند با قافیه های همگون پدید آیند.

۶. پیشینه پربار:
زبان پارسی از چندین هزار سال پیش زبان آریایی ها و ایرانی ها بوده و از 1400 سال پیش تاکنون دگرگونی های اندکی داشته؛ به گونه ای که ما امروز نوشته های 1000 سال پیش را می توانیم بخوانیم و بفهمیم؛ در صورتی که بسیاری از زبان های اروپایی مانند انگلیسی از 400 سال پیش به آن سو برای انگلیسی زبان های امروز قابل فهم نیست!

۷. ادبیات پربار:
زبان پارسی در مقایسه با بسیاری از زبان های دیگر ادبیاتی پربار دارد و آکنده از آموزه های انسانی است. شاعران پارسی زبان که آوازه جهانی دارند بی شمار هستند: فردوسی، حافظ، سعدی، خیام، مولانا، نظامی، اقبال لاهوری، بیدل دهلوی و ...

۸. واژگان پربار:
زبان پارسی به دلیل فرهنگ و شهریاری مردمان سرزمین پارس، زبان پیشرفته ای بوده و هست و درباره همه دانش های بشری واژه های بومی دارد. برای نمونه ما در زمینه پزشکی واژه های بومی پزشک و بیمارستان و درمان و دارو را داریم ولی در زبانی مانند تورکی همه این واژه ها وام گرفته شده هستند:
پزشک= doktor, hekim (حکیم)
بیمارستان= hastane (خسته خانه)
درمان= derman, çare (درمان و چاره)
دارو= ilaç (علاج)

۹. ویرا و قابل فهم بودن:
واژگان پیشرفته زبان پارسی از آمیزش چند واژه کوچک تر ساخته می شوند که این کار باعث آسانی در دریافت معنی آن ها می شود. برای نمونه کسی که برای نخستین بار واژه "پیشرفت"را بشنود، به آسانی درمی یابد که این واژه با واژگان "پیش" و "رفت" پیوند دارد و به معنی "حرکت به سوی جلو" است. در حالی که برابر اربی آن، یعنی واژه "ترقی"، هیچ ریشه ای در زبان پارسی ندارد و بیگانه است!

۱۰. توانایی واژه سازی:
دکترحسابی که بر ١٠ زبان جهان چیرگی داشت، می گوید زبان پارسی توانایی ساختن ٢٢٦,٢٧٥,٠٠٠ واژه را از راه آمیزش واژگان و پسوندها و پیشوندها دارد درحالی که زبان اربی با همه وزن هایی که دارد در بهترین حالت تنها می تواند ١,٧٥٠,٠٠٠ واژه گوناگون بسازد! نگاه کنید به سایت رسمی دکتر حسابی👈
http://www.hessaby.com/tavanaye_zaban.htm


@hostory_1