HISTORY. خرمشهر (پاره تن ایران زمین) در گذر تاریخ

HISTORY
خرمشهر (پاره تن ایران زمین) در گذر تاريخ

@onlyhistoryy


@onlyhistoryy
در محل تلاقی رود كارون به اروندرود ، يعني در نزديكی خرمشهر كنونی، شهر كهنی به نام بيان وجود داشته است كه تا سده چهارم هجری قمری نيز آثاري از آن بر جاي مانده بود. اين شهر پيش از اسلام، بارما ناميده می شده است و به گفته ابوزيد بلخی در زمان خلافت عمر تبديل به بيان شده است پس از ويرانی شهر بيان در
نزديك ويرانه های آن يعني در جايی كه با جدا شدن كانال عضدی در بهمنشير قسمت شمال شرقی آبادان پديد آمده باشد و اكنون نيز به نام محرزی معروف است و جزو حومه خرمشهر محسوب مي شود شهر كوچكي به نام محرزه يا محرزی بنا گرديد كه پس از شهر بيان ، ساليان متمادی بندرگاه كشتيی هاي بازرگانی و پايگاه داد و ستد و مبادله كالا بود . خرمشهر از ديدگاه تاريخ نگاران ، بازمانده شهر بيان و محرزه يا محرزی و آخرين مولود پيوستگاه كارون و اروندرود است . ايلاميان در محلي كه كارون به خليج فارس می ريخت ، شهري به نام ناژيتو (ژ در عربی وجود ندارد!) بنا كرده بودند كه دروازه كارون را پاسداری كند . پس از آن هخامنشيان در نزديكي كارون آبادی ديگري به نام آگنيس بنا نهادند . پس از ناژيتو و آگنيس نوبت پاسداری اين شهر مهم كه با گذشت زمان به مرور تا محل خرمشهر كنونی پيش آمده بود ، به شهر بيان و محرزه رسيد .
در هر حال ، روزگار شهرهای ناژيتو ، اگنيس ، بيان و محرزی يكی پس از ديگری به سر رسيد و ساليان بعد گروهي از سپاه بابك خرمدين كه به خاطر لباسهای سرخ رنگشان به سرخ جامگان معروف بودند در اين سرزمين زندگي مي كردند كه عربهای مهاجر به آنها به خاطر لباسهاي سرخشان لقب محمره دادند و اين اسم در ميان اعراب ماندگار شد ، سرزمين بارما پس از ناژيتو و آگنيس نامهاي محرزي و محمره به خود گرفت سرانجام در سال ۱۳۱۴ هجری شمسی فرهنگستان ايران نام اين شهر را ، از محمره به خرمشهر يا شهر خرم يا خرمدينيان ( سپاه بابك خرمدين ) تبديل كرد .
@onlyhistoryy


@onlyhistoryy