غارت آثار ایران توسط فرانسوی‌ها

غارت آثار ایران توسط فرانسوی ها

در سال ۱۸۹۰ خانواده دیولافوا موفق شد نظر دولت فرانسه را برای کاوش در ایران جلب کند. درسال ۱۸۹۵, سفیر فرانسوی ناصرالدین شاه قاجار را قانع ساخت تا امتیاز کاوش های باستان شناسی را به فرانسه بدهد. در سال ۱۸۹۷ هیئت کاوش فرانسه به ایران آمد و عمدتا در شوش مستقر شدند.
در سال ۱۹۰۰ جانشین ناصرالدین شاه یعنی مظفرالدین شاه موافقت نامه ای را به امضا رساند که متعاقب آن هر شی باستانی کشف شده به فرانسه منتقل شود و تنها برای اشیای طلایی و نقره ای جبران مالی معینی پرداخت می شد. بعدها بعد از مدتی که علم باستان شناسی در ایران رو به شناخته شدن بود اعتراض باستان شناسان ایرانی را به همراه داشت زیرا باستان شناس ایرانی اجازه کاوش نداشت!!
فرانسویان نه تنها بخاطر امتیازاتی که بدست آورده بودند بلکه بخاطر روش های بی ملاحظه اولین رییس هیئت کاوش یعنی ژاک دمورگان مورد انتقاد شدید قرار داشتند . ایرانیان به ژاک دمورگان لقب گنجیابی را داده بودند که مکان های باستانی را قلع و قمع میکند و آثار ارزشمند آن را برای موزه کشور خودش می فرستد ، اما این پایان کار نبود پس از ژاک دمورگان دیکر حفاران فرانسوی هم موزه لوور فرانسه را با هزارن آثار ایلامی و هخامنشی پر کردند و باستان شناسان انگلیسی نیز موزه بریتانیا را غنی ساختند!!

" کانال تاریخ ایران و جهان "

👇👇👇👇

🌍 @Official_history