‍ ✍️ شیرین سازی آب دریا؛ راه حل شگفت انگیز اسراییل چگونه ممکن شد؟

‍ ✍️ شیرین سازی آب دریا؛ راه حل شگفت انگیز اسراییل چگونه ممکن شد؟

در خاورمیانه گرم و خشک آب شیرین حکم طلا را دارد. اسرائیل که سال‌هاست با کمبود بارندگی و وضعیت آب و هوایی فرساینده روبه رو است به شکل فزآینده‌ای به استفاده از آب دریا روی آورده است.
نخستین واحد نمک‌زدایی در دهه ۶۰ میلادی ساخته شده و امروزه حدود ۶۰ درصد از آب مورد نیاز برای مصارف خانگی از طریق فرآیند نمک‌زدایی تأمین می‌شود- نمک‌زدایی یا شیرین‌سازی آب فرآیندی است که در آن نمک و سایر ناخالصی‌ها از آب دریا جدا می‌شود و در نتیجه این آب به آب قابل شرب بدل می‌گردد.

تومر افرات مدیر بخش فرآیند شرکت نمک‌زدایی اسراییل (IDE) می‌گوید: «پیشتر می‌ توانستیم به میزان کافی آب از دریاچه جلیل و سفره‌های زیرزمینی تأمین کنیم. ولی در دهه ۹۰ میلادی دریافتیم که بحران کمبود آب جدی و جدی‌تر می‌شود. در هر بخش خبری تلویزیونی و رادیویی با خبر مربوط به پایین آمدن سطح آب دریاچه جلیل [دریاچه آب شیرین که میان اسرائیل و بلندی‌ها جولان در سوریه واقع شده است] به پایان می‌رسد.

اسرائیل پس از دهه‌ها تحقیق خود را به عنوان پیشتاز نمک‌زدایی و شیرین‌سازی آب در جهان مطرح کرده است. برای مثال روش اسموز معکوس- روشی که در آن آب دریا از طریق عبور دادن از غشاها و فیلترهایی با دانه‌‌بندی بسیار ریز تصفیه شده و نمک آن جدا می‌شود- توسط دانشمندی اسرائیلی به نام سیدنی لوئب در دهه ۶۰ میلادی در دانشگاه بن‌گوریون ابداع شد.