مساله معدن شن و ماسه لمسوکلای بابل

مساله معدن شن و ماسه لمسوکلای بابل
همه ما با عبور از جاده هراز با معدن شن و ماسه آشنایی داریم.40 کیلومتر ابتدای جاده هراز در اختیار معدن داران می باشد.اما تا حالا فکر کردید که این معادن چه بلایی بر سر شهر امل و شهرهای دیگر آورده است.سالهای پیش دوستانم تعریف می کردن که در رودخانه هراز در شهر آمل شنا می کردن و ماهی صید می کردند اما حالا دیگر...این معادن انواع آلودگی و تخریب زیست محیطی را به منطقه تحمیل کرده اند.چرا معادن شن و ماسه باید در مناطقی با پوشش گیاهی احداث شود؟
معدن لمسوکلای بندپی شرقی در منطقه ای کاملا با پوشش گیاهی و جنگلی در حاشیه سرچشمه اصلی بابل رود در حال ساخت می باشد.این معدن احتمالا برای تولید مایحتاج شن و ماسه منطقه بابل (هرچند به شکلی غیر معمول) مجوز گرفته است.آیا برای برطرف کردن این نیاز لازم بود معدنی احداث شود.در حالی که به نوعی مصافت معادن جاده هراز آمل تا بابل با فاصله معدن لمسوکلا تا بابل یکی است.یعنی مردم شهرستان بایل راحت تر می توانند نیاز به شن و ماسه را از معادن هراز تامین کنند.بنابراین از این منظر لازم به احداث معدن نبود.هرچند مجوز میلیاردی معدن ربطی به این مسائل ندارد و نوعی رانتی است که دولتها به افراد خاص می دهند.
اما معدن لمسوکلا با توجه به تجربه معادن هراز این پیامدها را برای منطقه خواهد داشت.
1-مهمترین آسیب معدن در منطقه جنگلی آسیب زیست محیطی آن است.تخریب جنگل موجب تغییر اکوسیستم منطقه خواهد شد.و این تغییر موجودات جانوری و گیاهی را با خطر مواجه خواهد کرد.
2-آلودگی آب رودخانه سجاد رود همه موجودات جانوری رودخانه را نابود خواهد کرد.طبعا این آلودگی کشاورزی منطقه را نیز با خطر مواجه خواهد کرد.کشاورزان منطقه در فصل تابستان از آب رودخانه استفاده می کنند و طبعا الودگی و کمبود آب می توان تاثیرات منفی بر اقتصاد محلی داشته باشد.
3-نابودی زمینهای کشاورزی که سالهای دست نخورده و به صورت بکر مانده بود خطر جدی است.مالک معدن زمینها کشاورزی را با قیمت نازل برای احداث جاده کنار رودخانه می خرد و در صورت مخالف کشاورزان به آبیاری مراجه می کند و نکته جالب حمایت ابیاری از مالک معدن می باشد.گویا قرنها کشت برنج در حاشیه رودخانه تملکی برای کشاورزان ایجاد نکرده است.تازه فایده معدن برای ابیاری چه می تواند باشد که طرف معدن دار را می گیرد؟؟؟
4-ترافیک و الودگی صوتی چیزی است که ساکنان منطقه به آن بی توجه هستند.رفت و آمد کامیونها می تواند آسایش و زندگی را از مردم منطقه بگیرد.جاده گلوگاه به بابل نمی تواند از عهده ترافیک کامیونها برآید.
5-احداث جاده در کنار رودخانه سجادرود یکی از بکرترین مناطق مازندران را از بین می برد.علاوه بر اینکه سطح امنیت را برای دامداران منطقه کاهش خواهد داد.در سالهای اخیر به اندازه کافی با بی تدبیری مسئولین منطقه جاده زنی در مناطق جنگلی و کوهستانی بابل انجام شده است که نتیجه اصلی آن تخریب طبیعت منطقه بوده است.
6-راستی چرا مسئولین شهری و شهرستانی عکس العملی در این رابطه نشان نمی دهند.تازه اداراتی مثل محیط زیست و منابع طبیعی و آبیاری از از موضوع دفاع هم می کنند.چقدر دلم برای نمایندگان عزیز منطقه تنگ شده است.البته نگران این دلتنگی نباشند چرا که باز وقتش رسیده بهشون رای می دهیم...
7-ذهنم برای بیان نکات مثبت معدن در این منطقه یاری نکرد.شما اگر فایده ای می دانید بفرمائید...
@alifirozja