🌞 پلاستیک‌ها عامل انتشارات گازهای گلخانه‌ ای هستند🌍

🌞 پلاستیک‌ها عامل انتشارات گازهای گلخانه‌ ای هستند🌍

محققان دانشگاه هاوایی می‌گویند که بسیاری از پلاستیک‌هایی که روزانه در دنیا مصرف می‌شوند در مقابل نور آفتاب گازهای متان و اتیلن منتشر می‌کنند.
به گزارش «انرژی امروز» از وب سایت برنامه محیط زیست سازمان ملل متحده، نویسندگان این تحقیق می گویند توانسته‌اند دلیل جدیدی برای افزایش تلاش‌ها در جهت کاهش آلودگی پلاستیکی بیابند: با متلاشی شدن پلاستیک‌ها در مقابل نور آفتاب، متان و اتان تولید می‌شود، دو گازی که از گازهای قوی گلخانه ای هستند.

از سویی بر اساس گزارش این محققان، سرعت انتشار این گازها از پلاستیک‌های در حال تلاشی، در حال افزایش است.
این گازها زمانی منتشر می‌شوند که مواد پلاستیکی در برابر تشعشات نور خورشید قرار می‌گیرند، و فرقی نمی‌کند که این تشعشات در آب یا در هوا به این پلاستیک‌ ها برسد، اما در هوا میزان انتشارات بیشتر هم خواهد شد.
محققان این تحقیقات در بررسی خود پلی کربنات ها، آکریلیک، پلی پروپیلن، پلی اتیلن ترفالات، پلی استیرن، پلی اتیلن با دانسیته بالا و پلی اتیلن با دانسیته پایین را استفاده کردند، موادی که در ذخیره سازی موادغذایی، منسوجات، مواد ساختمانی و دیگر اسباب و اثاثیه کاربرد دارند.
دانشمندان می‌گویند پلی اتیلن با دانسیته پایین زمانی که در معرض هوا هستند نسبت به زمانی که در آب هستند دو برابر متان و ۷۶ برابر اتان بیشتری تولید می‌کنند.
اتیلن به طور وسیعی در صنایع شیمیایی استفاده می‌شود تولید آن در سراسر دنیا (که در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۵۰ میلیون تن بود) بیش از دیگر مواد شیمایی تولید می‌شود.
پلی اتیلن نیز در کیسه های خرید استفاده می شود.
در ۵۰ سال گذشته تولید پلیمر در دنیا سرعت گرفته و تخمین زده می‌شود از سال ۱۹۵۰ که اولین نوع از این پلاستیک‌ ها تولید شد ۸ میلیارد تن تولید شده باشد.
انتظار می‌رود در ۲۰ سال آینده تولید کنونی این نوع پلاستیک‌ها دو برابر شود.
نقل از انرژی امروز