🇮🇷⁉️مسائل دشوار ایران.. 📝سیدمصطفی هاشمی‌طبا

🇮🇷⁉️مسائل دشوار ایران

📝سیدمصطفی هاشمی‌طبا

خروج آمریکا از توافق‌نامه برجام موضوع ازدیاد مشکلات اقتصادی ما را بار دیگر مطرح کرده است. هرچند پیش از امضای برجام در «شرق» نوشتم با امضای برجام انتظار حل مشکلات اقتصادی را نباید داشت، اما جمع کثیری از مردم به‌ویژه مسئولان در این خط بودند که برجام حلال مشکلات است. بی‌تردید دیپلماسی ایران در امضای برجام به یک پیروزی بزرگ دست یافته بود. خروج آمریکا هم این پیروزی را دوچندان کرده و چهره آمریکا را یک چهره (به قول خودشان) بازنده و فریب‌خورده در مذاکرات قبلی و بدعهد در اقدام اخیر نشان داد. اگر واقع‌بینانه و مستقل بیندیشیم، باید حل مسائل خود را در درون بجوییم و نه آن را به تصمیمات خارجی‌ها وابسته کنیم.

🔸با وضع فعلی آب و فرونشست دشت‌ها و شیوه موجود کشاورزی و باغداری، به‌زودی کشاورزی در بخش زيادي از سطح کشور منقرض می‌شود (مثل شرق اصفهان). وزارت جهاد کشاورزی هم در سال‌های گذشته (صرف‌نظر از وزرای مختلف) در پی آماردادن تولید و توسعه کشاورزی بدون توجه به مسائل مختلف بوده است. عدم تثبیت و نوسازی کشاورزی به مهاجرت روستايیان (پیش‌بینی 10 تا 15 ‌میلیون مهاجر از روستاها به سمت شهرها می‌شود)، کویری‌شدن روستاها و وابستگی بیشتر غذای مردم به خارج می‌انجامد و در کنار آن بحران‌های اجتماعی درون شهرها رو به تزاید می‌گذارد و این بحران‌ها قابل بازگشت نیست.

🔸پایدارکردن محیط زیست و حل مسائل فاضلاب و بازگرداندن اشتباهات محیط‌زیستی هم از نظرها دور مانده است. مسئولان ارشد و مردم همه باید قبول کنند تخریب محیط زیست یعنی تخریب زیستگاه انسان، یعنی عدم امکان زندگی مردم، اگر جنگل‌تراشی و آلوده‌کردن آب‌های جاری می‌تواند متوقف شود اما خشک‌شدن دریاچه ارومیه و شورشدن آب خوزستان بر اثر وجود سد گتوند و سایر عوامل آلوده‌کننده قابل توقف نیست و در این موارد باید تصمیمات قاطع و قابل اجرا گرفته شود و بر آن قدرتمندانه پافشاری کرد. اصولا محیط زیست به نظر برخی مسئولان و بسیاری از مردم کشورمان امری فانتزی و مانع توسعه قلمداد می‌شود و آن را در حفاظت از جانوران و امور مشابه به‌شمار می‌آورند درحالی‌که محیط زیست یعنی محل زندگی و ارتزاق انسان‌ها.

🔸اگر محیط زیست تخریب شود، کشور تخریب می‌شود و سرزمینی که برای حفظ مرزهای آن جان‌ها داده شده است، از داخل مضمحل می‌شود. برنامه و دستورالعمل کشور برای حفظ محیط زیست، کشاورزی و منابع طبیعی چیست و چه مقدار باید برای آن هزینه کند و چشم‌انداز 10ساله آن چیست؟

🔗مطلب کامل را در شرق بخوانید🔰

http://www.sharghdaily.ir/fa/main/detail/188171/مسائل-دشوار-ایران-