🔴ابزارهای بازدارندگی کشور کاهش یافته است/ نیاز به تغییر استراتژی وجود دارد/ باید از مدل‌های قدیمی دور زدن تحریم به روش‌های هوشمندا

🔴ابزارهای بازدارندگی کشور کاهش یافته است/ نیاز به تغییر استراتژی وجود دارد/ باید از مدل های قدیمی دور زدن تحریم به روش های هوشمندانه تغییر جهت دهیم/ به فکر ایران باشیم

🔹چین، هند، ژاپن، کره جنوبی، تایوان، ترکیه، یونان و ایتالیا هشت کشوری هستند که از تحریمهای نفتی ایران مستثنی شده اند. نمودار نشان می‌دهد که تایوان، کره جنوبی و ژاپن در 2 ماه گذشته هیچ نفتی از ایران نخریده اند. اروپایی‌ها خریدشان را در اکتبر تقریبا نزدیک صفر برده اند.

🔹ایران در اکتبر حدود 1میلیون و 400هزار بشکه نفت فروخته است. چین خرید نفتش را در سطوح قبلی حفظ کرده، هند خریدش را کاهش داده اما هنوز حجم بالایی دارد و خرید ترکیه در سطح قبلی مانده. هرچند اروپایی ها خرید را بسیار کم کرده اند اما 300 هزار بشکه خرید نامشخص اضافه شده است.

🔹آمریکا در حال کانالیزه‌سازی مسیرهای فروش نفت ایران است. همچنین در حال اضافه کردن گروه های مختلف به SDN list است. اروپا عملا کاری نکرده و در حال بازی با تحریم‌هاست. چیزی که عجیب است رفتار بد چین با ایران است. سریعا باید استراتژی را به سمت کشورهای همسایه تغییر دهیم.

🔹اقداماتی که قبلا در خصوص تحریم‌ها پیشنهاد کرده بودیم متاسفانه اجرا نشد. حالا بسیاری از آنها بدرد این وضعیت نمی خورد. دیگر باید کارهای جدیدتر و هوشمندانه‌تری کرد. چین متاسفانه از دست رفته. عراق، روسیه، لبنان، ارمنستان، عمان و افغانستان باید محورهای جدید باشند.

🔹ابزارهای بسیاری را از دست داده‌ایم. اما هنوز ابزارهایی داریم. باید دقیق و با وسواس از این ابزارهای باقیمانده استفاده کنیم. در غیر این صورت ضربه‌ای تمدنی خواهیم خورد. ضربه‌ای که نسل‌های آتی ما را به خاطر آن نخواهند بخشید. به فکر ایران باشیم.

Twitter.com/alhosseini