📄 گزارش بانک جهانی | تجربه هدایت خلق پول در شرق آسیا

📄 گزارش بانک جهانی | تجربه هدایت خلق پول در شرق آسیا

🔹 بانک جهانی در سال 1993 گزارشی مبسوط در بیش از ۴۰۰ صفحه با عنوان «معجزۀ شرق آسیا: رشد اقتصادی و سیاست عمومی» منتشر کرد که مروری جامع بر تجربه رشد اقتصادی ۸ کشور شرق آسیا در دورۀ رشد نسبتا بالای این منطقه است.
(The East Asian miracle : economic growth and public policy)

🔹 در بخش‌های مختلف این گزارش، نکاتی درباره تجربۀ این کشورها در مداخله سیاستی در تخصیص اعتبارات بانکی - سیاست هدایت اعتبارات - بیان شده است. با عنایت به ذائقه و رویکرد بانک جهانی بویژه در مقطع تهیه این گزارش، یعنی دورۀ اوج ظهور #نئولیبرالیسم و فروپاشی بلوک شرق با شدیدترین گرایش های بازگشت به #بازار و عدم مداخله دولت، اذعان به مداخلات دولت در تخصیص اعتبارات بانکی - به عنوان یک واقعیت محقق‌شده - بسیار قابل تأمل است.
اذعان به این واقعیت به وضوح با فضای فکری و ایدئولوژی حاکم بر #بانک_جهانی و حتی لحن و فحوای همین گزارش نیز ناسازگار است. اما به جهت تحقق بیرونی و عدم امکان چشم پوشی از آن، در این گزارش به شکلی تقریباً محدود و با نوعی بی‌میلی به آن پرداخته شده است. در عین حال، گزارش مذکور پرده از اهمیت و محوریت هدایت صحیح خلق پول بانکی در موفقیت توسعه‌ای این کشورها برمیدارد.

🔜 پول امروز به مهمترین فرازهای این گزارش که به موضوع هدایت اعتبارات بانکی یا همان هدایت خلق پول مربوط است، اشاره خواهد کرد تا ببینیم صنعت بانکداری چگونه می تواند به نحوی ساماندهی شود که منافع آن ملی شده، در خدمت توسعه و پیشرفت شتابان کشور و رفاه عموم مردم قرار گیرد.

📣 تأکید می شود که مرور این تجارب عمدتا با هدف آگاهی بخشی، دانش افزایی و آشنایی با قدرت و ظرفیت نهفته در #خلق_پول، و آگاهی از تجارب متنوع و متفاوت سازماندهی پولی معطوف به توسعه در کشورهای مختلف بوده و در مقام تأیید و تجویز بسته سیاستی اعمال شده نیست.

#ملی_کردن_صنعت_بانکداری

🗒 #پیوست: t.me/TM_media/254

📲 با دوستانتان به اشتراک بگذارید 👇🏻👇🏻
t.me/joinchat/AAAAAD58ps1HeFuxDo8kBg