❇️تاریخ روزگاران.. 🔹🔹🔹

❇️تاریخ روزگاران

🔹🔹🔹

طوایف پارسه که در فاصله بین هخامنش و چیش پش دوم ، سه پادشاه دیگر با نام های چیش پش اول ، کمبوجیه اول و کوروش اول به طور متوالی به عنوان پادشاه محلی بر آنها فرمان رانده اند به انگونه که از کتیبه آشور بر می آید ظاهرا در طی چندین نسل از محلی در نواحی شرق دریاچه اورمیه به نام پارسواش در امتداد زاگرس در دره های کرخه و کارون تدریجا به سمت جنوب فلات سرازیر شده اند و وقتی در حوالی شوشتر و مسجد سلیمان کنونی فرود آمده اند در منطقه ای که امروز به نام آنها پارس خوانده می شود، مهاجرت را متوقف کرده اند و در همین نواحی به زندگی شبانکارگی و کشاورزی اشتغال جسته اند و این نواحی را به یاد سرزمینی که در حوالی اورمیه ترکش کرده بودند به نام پارسه، پارسوماش، یا پارسواش خوانده اند. خاندان هخامنش هم که به عنوان یک خانوادهء ممتاز سرکردگی این طوایف را داشته است، از این پس با توافق آشور و تعهد پرداخت خراج به عنوان پادشاهان محلی بر آنها فرمانروایی و کدخدایی داشته است .

🔹🔹🔹

اینکه فقط جد پدر کوروش ، و اعقاب او تا کوروش خود را پادشاه بزرگ و پادشاه انشان می خوانده اند ، از آن روست که فقط با استیلا بر انشان ،آنها خود را پادشاه مستقل یا پادشاه قسمتی از خاک عیلام می یافتند. فرمانروایی آنها، قبلااز آن فقط یک سلطنت محلی بوده است و به استناد آن نمی توانسته اند خود را پادشاه بزرگ بخوانند. کوروش فاتح ماد نیز ، که در سلسلهء انساب پادشاهان پارس و انشان در واقع کوروش سوم محسوب می شد ،قبل از آنکه بر جد مادری خود آستیاگ اعلام عصیان کند، سال ها حدود هشت سال در انشان به عنوان شاه بزرگ فرمانروایی کرده بود. کوروش فاتح اکباتان از جانب مادر نواده آستیاگ آخرین پادشاه ماد و از جانب پدر نواده هخامنش اولین بنیانگذار فرمانروایی موروثی در بین اقوام پارس بود.کوروش که بعدها کوروش بزرگ نام گرفت در نقش یک فاتح و یک امپراتور به نحو بارزی در تمام عصر خویش و قرن ها بعد همه جا مایهء تحسین بود.

🔹🔹🔹

آنجه در باب احوال گذشته و دوران کودکی کوروش در روایات هرودوت نقل شده است ممکن است جزئیاتش مبنی بر افسانه باشد، روایت کتزیاس ، مورخ دیگر یونانی هم که بر وفق آن کوروش چوپان زاده ای راهزن بوده است و با خاندان پادشاهان ماد هم هیچ قرابتی نداشته است، نزد محققان اعتباری ندارد و سابقهء سلطنت در انشان و پارس در نزد پدر و اجداد وی امری است که اشارات کتیبهء نبونید پادشاه بابل و تصریح کتبیه های داریوش در آن باب ،جای تردید نمی گذارد. انتسابش به خاندان شاهان ماد که از جانب مادر وی ماندانا بود،در روایات گزنفون نیز مثل روایات هرودوت نقل شده است.

🔹🔹🔹

تصویری که از کوروش در تاریخ ترسیم و توصیف می شود، او را نمونه یک فرمانروا ،یک قانونگذار و حتی تا حدی یک پیام آور الهام یافته نشان می دهد. از آنچه در تورات و در آثار افلاطون(قوانین 751،نامهء دوم 1950) بر می آید و حتی اشارات اسخولیس شاعر و درام نویس یونانی (اسخولیس،پارسیان بیت 768و مابعد) این تصویر عالی را از کوروش قابل تایید نشان می دهد

ادامه در روز های آینده✋

به آنتی اولیگارشی بپیوندید👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEOL5PA81hI9ioK_EA