✍علی اکبر جوانفکر.. 🔻خط و نشان❗️

✍علی اکبر جوانفکر

🔻خط و نشان❗️

⏺ آقای آملی لاریجانی رئیس قوه قضاییه روز گذشته گفت: این روز‌ها عده‌ای تلاش می‌کنند با فضا سازی‌، دوستان خود را از محاکمه برهانند. گوش ما و قضات شریف دستگاه قضایی به این حرف‌ها بدهکار نیست و آنها گمان نبرند که می‌توانند جلوی رسیدگی‌های قضایی را بگیرند. قضات شریف دستگاه قضایی در طول همه سال‌های اخیر از مسیر حق و صواب خارج نشده اند.

♦️چند نکته از این ماجرا:

1️⃣ هیچکس درصدد رهانیدن بنده و آقای مشایی از محاکمه در دستگاه قضایی نبوده و نیست. اصرار ما فقط بر اجرای قانون است و بس. قانونی که محاکمه علنی و عادلانه را مجاز می داند و حقوق متهمین را محترم می شمارد.

2️⃣ جایگاه رئیس دستگاه قضا ایجاب می کند که با سعه صدری مثال زدنی، همه نظرات را بشنود و از نقد رفتار برخی قضات، سراسیمه و آشفته حال نشود. انتظار از او، برخورد قهر آمیز با دیگران و خط و نشان کشیدن برای منتقدین و معترضین نیست. حتی اگر کسی از موضع سیاسی با وی و دستگاه تحت امر او برخورد کند، رئیس قوه باید با بیان غیرسیاسی و کلام حقوقی به او پاسخ دهد و به جای دفاع مطلق از افراد زیر مجموعه اش، دستور رسیدگی صادر نماید.

3️⃣ ایشان گفته اند که گوش ما و قضات دستگاه قضایی به این حرفها بدهکار نیست. این در حالی است که گوش ایشان و همکارانشان باید به همه سخنان و بویژه انتقادهایی که از آنها می شود بدهکار باشد و تیزترین و شنواترین گوشها را داشته باشند، چه بسا فریاد مظلوم و ناله ستمدیده ای بلند شده باشد. با نرم ترین و مهربانانه ترین زبانها و بیانها با مردم سخن بگویند و از قدرت نمایی و گوشت تلخی نسبت به دیگران پرهیز کنند.

4️⃣ ماهیت امر قضا به گونه ای است که دست اندرکاران آن از جمله قضات ،در معرض انواع مفسده ها قرار می گیرند و آسیب پذیری آنها بیش از دیگران است. شایسته نیست که رئیس دستگاه قضا به طور مطلق از عملکرد آنان دفاع کند و مدعی شود که "در طول همه سال‌های اخیر از مسیر حق و صواب خارج نشده اند". دفاع اینچنینی از آنان ، آسیب ها را بیشتر و بستر نفوذ فساد را مهیاتر خواهد کرد.

5️⃣به موجب اصل 156 قانون اساسی ، احیای حقوق عامه و گسترش عدل و آزادی‏های مشروع، برعهده قوه قضاییه گذاشته شده است. بنابراین مقامات قضایی موظفند اهتمام خود را مصروف باز نگهداشتن فضای رسانه ای و تضمین آزادی بیان کنند. اینکه کسانی در یک فضای محدود رسانه ای ، مانند چند کانال تلگرامی مطالبی را در نقد دستگاه قضایی نشر دهند، نباید موجب عصبانیت رئیس دستگاه قضایی شود و آنها را به ریختن آب به آسیاب دشمن و افترا، تخریب و توهین متهم کند.

6️⃣ سخن گفتن از موضع تعصب سازمانی یا سیاسی، نه فقط ممدوح نیست، بلکه امری نکوهیده تلقی می شود. از جناب آقای آملی لاریجانی درخواست می کنم که روشن سازند برای انتقاد از برخی رفتارها و تصمیمات در دستگاه قضایی ، مجاز به بیان چه سخنی هستیم که به واسطه آن متهم به افترا ، نشر اکاذیب و توهین به مقامات قضایی نشویم؟!


@antioligarchie