ادامه از قسمت دوم 👇👇👇.. 🔹🔹🔹

ادامه از قسمت دوم 👇👇👇

🔹🔹🔹

✅اندیشه ادامه فتوحات که ضرورت بسط امپراتوری بود، کوروش را بر تسخیر بابل مصمم و متعهد ساخت. بنابر این کوروش سپاهی انبوه را تجهیز کرد. چنانکه در بیانیه ی کاهنان بابل تصریح شده است و استوانه ی کوروش هم که شامل بیانیه ی اوست و هردو مقارن زمان فتح بابل نوشته شده است، تسخیر بدونه غارت، تخریب و قتل در بابل را تائید میکند. کوروش با فتح بابل اسیران یهود را که بختنصر پادشاه سابق به بابل آورده بود آزاد و اجازه بازگشت به بیت المقدس داد. کاهنان و یاران قوم هم اورا به همین سبب منجی خود و شبان یهود (اشعیا/44) و مسیح (عزرا/1) خواندند و کوروش قصر پادشاهی بابل را مقر حکمرانی خویش ساخت و بابل هم مثل اکباتان از آن پس تختگاه امپراطوری وسیع وی واقع گشت.

🔹🔹🔹

✅کوروش بعد از فتح بابل تصمیم گرفت مصر را که همانند بابل با لیدیه متحد شده بود را تسخیر و تنبیه کند. اما قبل از آن تصمیم گرفت از بابت مرزهای شرقی و شمال شرقی کشور اطمینان حاصل کند، ترجیح داد قبل از هر کاری با سفر به آن حدود از بابت سکاها که ممکن بود به تحریک مصر در داخل کشور موجبات توقف سفر جنگی او به مصر را فراهم سازد مطمئن شود . از این رو به وطن بازگشت و پسرش کمبوجیه را به عنوان پادشاه بابل در آنجا گذاشت .

🔹🔹🔹

✅ کوروش بعد از بازگشت به وطن اکثر سران طوایف بیابانگرد در مرزهای شرقی را منقاد(لغو کردن ، نابود کردن) کرد و در دنبال یا در طی این لشکرکشی ها به نحو اسرارآمیزی عمرش به پایان آمد.
اختلاف روایات در باب فرجام حالش بسیار است: هرودوت که خود به وجود روایات دیگر در این باره اذعان دارد(تواریخ1/214) ظاهرا شایعه ی کشته شدنش در جنگ با تموریس ملکه ی ماساگات ها اعتماد بیشتر دارد . روایتی که از کتزیاس نقل شده است حاکی از آن می باشد که کوروش در جنگ با طوایف دربیک مجروح شده و او را به اردوی پارسی ها بردند اما چندی بعد در بین یاران و لشکریان خویش از آن جراحت درگذشت. گزنفون خاطرنشان می کند که او در پایان لشکرکشیهایش در مرزهای شرقی و شمال شرقی امپراطوریش در میان دوستان و عزیزان خویش زندگی را به پایان می برد.

🔹🔹🔹

✅اما بعد از مرگ کوروش، لشکرکشیهایش از تامین اهداف او باز نماند چراکه بر وفق اکثر روایات بلافاصله بعد از مرگ وی نواحی شرقی امپراطوری پارس تحت فرمانروای پسر کوچکترش بردیا واقع شد. اینکه در کتیبه داریوش ،در مندرجات تورات و در آنچه افلاطون به مناسبت، راجع به طرز فرمانروایی وی نقل می کند هیچ اشاره ای به کشته شدنش نیست و اینکه در عبارات عبرت آمیزی هم که پلوتارک از متن لوح قبر وی نقل می کند از چنین ماجرایی سخن در میان نیست ، و نشان می دهد که روایات گزنفون یا حتی روایت کتزیاس بیش از قصه هرودوت باید به حقیقت نزدیک باشد .

🔹🔹🔹

✅نکته ی که در آن جای خلاف نیست آن می باشد که در لشکرکشیهای نواحی شرقی بود که کوروش ناگهان، و تقریبا بی سرو صدا ، از صحنه ی تاریخ ناپدید شد و جای خود را به پسر بزرگش کمبوجیه واگذاشت
# پایان کوروش

به آنتی اولیگارشی بپیوندید👇
https://t.me/joinchat/AAAAAEOL5PA81hI9ioK_EA