‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️.. ۸ اردیبهشت زادروز سید علیرضا میرعلینقی

‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۸ اردیبهشت زادروز سید علیرضا میرعلینقی

سید علیرضا میرعلینقی ( زاده سال ۱۳۴۵ تهران ) مورخ ، محقق ، پژوهشگر ، روزنامه‌نگار و منتقد موسیقی

او سنتور را نزد مجید کیانی فرا گرفت و پیانو را نزد خانم ملیک‌اصلانیان و خانم فخری‌ ملک‌پور و نیز در سال‌های بعد از انقلاب نزد حسینعلی ملاح شیوه‌های نوشتن و نسخه شناسی موسیقی را آموخت.
نامبرده نخستین روزنامه‌نگار حرفه‌ای حوزه موسیقی به شمار آید که از سال ۱۳۶۵ فعالیت مطبوعاتی داشته و در ده‌ها نشریه به تجزیه و تحلیل رخدادهای موسیقی و یا نگارش مقالات و نقد‌های متفاوت پرداخته است.
مدخل نویسی برای دانشنامه‌ها و دائره‌المعارف‌های موسیقی از دیگر فعالیـت‌های نوشتاری میرعلینقی به شمار می‌رود که در اکثر دائره‌المعارف‌های فارسی ایران و خارج از ایران به نگارش مداخل مرتبط با تاریخ و رجال موسیقی پرداخته.
میرعلینقی در ثبت و ضبط خاطرات اهالی موسیقی و گرد‌آوری اسناد و عکس‌های‌آنان اهتمامی جدی داشته و از نخستین محققان حوزه موسیقی است که به نقش اسناد و مکتوبات موسیقی پی برد و بر گردآوری و دسته‌بندی آنها همت گماشت.
میرعلینقی در ۱۹ سالگی اولین مقاله رسمی خود را درباره بنان نوشت و در آن مقاله برای نخستین بار لقب دارای "صدای مخملین" توسط او به بنان داده شد. این مقاله در BBC خوانده شد.
نخستین سال‌نامه‌های موسیقی ایران را او از سال ۱۳۷۳ تا به امروز منتشر کرده است که تا به امروز ده سالنامه انتشار عمومی یافته‌است.
ویراستاری برخی از خاطرات اهالی موسیقی از جمله دیگر فعالیت‌های این مولف- محقق به شمار می‌رود که از جمله آنها می‌توان به کتاب«گلبانگ محراب تا بانگ مضراب»خاطرات جواد بدیع‌زاده-نشر نی ۱۳۸۰ و خاطرات هنری میلاد کیایی- انتشارات جاویدان اشاره کرد.
از او آثار زیر به بازار کتاب و موسیقی عرضه شده است:
-موسیقی‌نامه وزیری سال ۱۳۷۸ ، انتشارات معین
- کتابشناسی موسیقی ایران جلد اول ، انتشارات سوره مهر سال ۱۳۸۶
-خاطراتی از رفتگان موسیقی در دوجلد در دست انتشار
میرعلینقی نثری خاص دارد و زاویه تحلیل و نگاه او به پدیده‌های موسیقیایی که مابین نثر دوره قاجار و قبل از انقلاب است تشخص و مرتبتی ویژه به نثر و نگارش او داده است.

@bargi_az_tarikh

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️ش