‍ ☘️☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️☘️.. بقیه میرزا کوچک خان از پست قبلی

‍ ☘️☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️☘️

بقیه میرزا کوچک خان از پست قبلی

دنيس رايت هدف انگليسي ها را چنين توصيف مي کند:
«هدف آن بود که مقاومت گرجي ها و ارامنه محل در برابر ترکان عثماني تقويت شود و دشمن از رسيدن به حوزه هاي نفتي باکو محروم باشد».
پس از توافق جنگلی ها با روس ها، سران نهضت به رشت آمدند و در این شهر اعلام حكومت جمهوری كردند و با «فریاد ملت مظلوم ایران از حلقوم فداییان جنگل» به مفاسد دستگاه حاكمه ایران و جنایات انگلیسی ها اشاره كردند:
جمعیت انقلاب سرخ ایران، اصول سلطنت را ملغی كرده، جمهوری را رسماً اعلام میکند.
حكومت موقت جمهوری، حفاظت جان و مال عموم اهالی را به عهده می گیرد.
هر نوع معاهده و قراردادی را كه از قدیم و جدید با هر دولتی منعقد شده است، لغو و باطل می شناسد.
حكومت موقت جمهوری، همه ی اقوام بشر را یكی دانسته، تساوی حقوق درباره آنان قائل است و حفظ شعایر اسلامی را از فرایض می داند.

شکست مذاکرات و حمله روس ها و انگلیسی هاي ضدانقلاب:
پس از اين که مذاکرات انگليسي ها با نيروهاي جنگل به نتيجه نرسيد انگليسي ها با همکاري قواي ضد انقلابِ روس تصميم به جنگ و از بين بردن جنگلي ها گرفتند.
مبارزان جنگل که شمار آنها به ۳۰۰۰ نفر مي رسيد، در منجيل موضع گرفتند.
نيروهاي روس و انگليسي راه قزوين تا منجيل را بدون مانع طي کردند. جنگ در بالاي پل سابق منجيل آغاز شد و با پيروزي بيگانگان و شکست مبارزان ادامه يافت. انگليسي ها بر رشت و انزلي مسلط شدند و جنگلي ها را تحت فشار قرار دادند.

نفوذ افراد کمونيست و تغيير ماهيت نهضت جنگل:
هيأت اتحاد اسلام با پيوستن افرادي چون احسان الدخان و کاسر قربان از کردستان و ايوکف، ترونين، يولوکلين، آقايوف... از روسيه و حيدرکان عواوغلي از قفقاز تغيير ماهيت داد و به يک تشکيلات پيچيده که در آن کمونيست ها قدرت بيشتري يافتند مبدل شد.

دولت مرکزی و سرکوب نهضت جنگل:
وثوق الدوله بعد از اين که به نخست وزيري رسيد با دادن وعده حکومت گيلان به ميرزا کوچک خان از باب مذاکره در آمد، ولي ميرزا قبول نکرد و لذا او تصميم به سرکوب گرفت.

سقوط جنگليان
جنگليان، خودشان عامل سقوط خود شدند؛ زيرا عده اي مي خواستند به سروري برسند. عده اي مي خواستند جانشين زمين داران شوند و معدودي نيز، چپاول پيشه کردند و حرکات آنان با توافق هاي جهاني همراه شد و به شکست نهضت منتهي شد.
در سال ۱۳۰۰ (تنها چند ماه پس از کودتاي سوم اسفند ۱۲۹۹) عده اي از سران جنگل به حضور رضاخان رسيدند و اعلام تسليم و انزجار کردند. وابسته نظامي کنسولگري شوروي نيز به عنوان راهنما با رضاخان حرکت مي کرد.

مذاکره نمايندگان سردار جنگل با سردار سپه:
در آبان سال ۱۳۰۰ جلسه اي با حضور عبدالحسين شفايي و محمدعلي خمامي برگزار شد.
ميرزا حاضر به تسليم شد و قرار شد دو روز آتش بس اعلام شود.

شکست نيروها جنگل در درگيرها :
بعد از فرار کردن يا تار و مار شدن نيروهاي جنگل، ميرزا کوچک خان با جمع کردن نيروهاي خود همه را به تسليم توصيه کرد و لذا نيروهای باقی مانده تسليم شدند.

مرگ میرزا کوچک خان جنگلی:
ميرزا همراه با تنها يار وفادارش، گائوک آلماني معروف به هوشنگ، برای رفتن به نزد عظمت خانم فولادلو (حاکم خلخال)، که هميشه از ميرزا حمايت مي‌کرد، به طرف کوه‌هاي تالش حرکت کردند، ولي گرفتار بوران و طوفان شدند و هر دو در کوهستان جان دادند. پيکر آنان را به خانقاه بردند.
به دستور سالار شجاع سر ميرزا را از تن جدا کردند.
جسد بدون سر ميرزا کوچک خان در گورستان دهکده به خاک سپرده شد. سر ميرزا کوچک‌خان در رشت، در معرض تماشا قرار گرفت. بعدها خالو قربان که از ياران سابق ميرزا و از هواداران سردار سپه بود، سر ميرزا را به تهران فرستاد و سرانجام سر ميرزا را به رشت برده و در محلّي موسوم به سليمان داراب به خاک سپردند.
از آن تاريخ هر سال در روز ۱۱ آذر مراسمي ساده در مزار او در سليمان داراب رشت برگزار مي‌شود.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘