‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۵ بهمن سالروز درگذشت شکراله صنیع زاده

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۵ بهمن سالروز درگذشت شکراله صنیع زاده

( زاده ۱۵ بهمن ۱۲۸۵ اصفهان -- درگذشته ۲۵ بهمن ۱۳۶۲ اصفهان ) میناساز برجسته

صنیع زاده به عنوان احیاگر و گسترش دهنده هنر سنتی مینا سازی در دروان معاصر شناخته می‌شود که شاگردان بسیاری در کارگاهش فعالیت می‌کرده‌اند.
وی فرزند عبدالمحمود غفاریان و خدیجه بیگم است که نوه نقاش معروف دوران معاصر، عبدالحسین صنیع همایون و از نسل آقا نجف اصفهانی قلمدان ساز برجسته قاجار است. او در مدرسه قدسیه اصفهان دوران ابتدایی و متوسطه را گذراند و قبل از پایان یافتن تحصیلاتش مدرسه را رها کرد و به هنر روی آورد. هنرآموزی و فراگیری نقاشی و مینیاتور را نزد پدربزرگش، عبدالحسین صنیع همایون آغاز کرد. همچنین در زمینه‌های تذهیب، مینیاتور و تشعیر نیز از وجود استاد مصورالملکی و میرزا آقا امامی بهره برد.
در سال ۱۳۲۰ فعالیتش را در کارگاه شخصی اش که در میدان مجسمه و نزدیک به سی و سه پل بود گسترش بیشتری داد. بدین ترتیب بود که در بین سالهای ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۵ این فروشگاه به نگارستانی اثرگذار و معروف تبدیل شد که گردشگران داخلی و خارجی نیز از آن بازدید می‌ کردند. مجموعه این فعالیتها باعث شد که هنر فراموش شده میناکاری نه تنها دوباره زنده شود بلکه گسترش بسیاری پیدا کند.
صنیع زاده در سال ۷۷ سالگی درگذشت و در تخت فولاد به خاک سپرده شد.

آثار :
وی آثار ماندگار و ارزشمند بسیاری از خود بر جای گذاشت که طرحهای مینایی، گلدان، ساعت دیواری، بشقاب‌دیواری و تقویم است که برخی از آثار معروفش عبارتند از :
جعبه قرآن در موزه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود.
تصویر از کودکی عیسی در آغوش مریم که از منحصر به فردترین آثار میناکاری جهان است.
آثار ارزشمندی همچون درها، ضریحها و کتیبه‌های زیبایی در حرم امامان شیعه در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین، سامرا، مشهد، قم، دمشق و شیراز از خود به جای گذاشته‌است.
تابلو میناکاری ومطلا در موزه جوهرات ملی بانک مرکزی
دوعدد آیینه بیضی مینایی وتذهیب شده در کاخ موزه نیاوران
پنکه سقفی مینایی و نقاشی موزه آستان قدس
ساخت میناکاری یک قطعه کاشی سلطان سنجری

نمایشگاه :
در اصفهان «نگارستان صنیع زاده» به عنوان فروشگاه و نمایشگاه دایمی وی فعال بوده که یکی از اصلی‌ترین مرکزهای تهیه صنایع دستی محسوب می‌شده‌است.

افتخارها :
دیپلم افتخار و نشان برنز از نمایشگاه بین‌المللی بروکسل در سال ۱۹۶۴
تقدیر نامه از سید محسن حکیم به جهت ساختن ضریح حرم ابوالفضل.
همچنین صنیع زاده به عنوان خادم افتخاری حرم رضوی انتخاب شده‌است.

بزرگداشت‌ها :
در ۲۰ خرداد ۱۳۸۷ یکی از آثار ارزشمند میناکاری وی به عنوان تمبر یادبود صنایع دستی ایران در سال ۱۳۸۷ چاپ شد. اصل اثر مربوطه در موزه هنرهای سنتی و صنایع دستی تهران نگهداری می‌شود.
به همت مرکز اصفهان‌شناسی و خانه ملل در ۲۶ دی ماه ۱۳۸۷ به پاس ده‌ها سال فعالیت ارزشمند وی همایشی به نام و به افتخار وی در کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان برگزار شد.

شاگردان :
در کارگاه وی هنرمندان بسیاری مشغول به فعالیت بودند که هر کدام از آنها از برجسته‌ ترین هنرمندان و میناسازان ایرانی محسوب می‌شدند. در این میان می‌توان به استادان رضا زنگنه (غروی)، رضا اسلامی، محمود اسلامیان، غلامحسین فیض اللهی، حسین هنر دوست، محمد مهدی غفاریان و محمد علی فرشید اشاره کرد.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘