‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️..۲۰ دی سالروز درگذشت اسماعیل ستارزاده

‍ ☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️

۲۰ دی سالروز درگذشت اسماعیل ستارزاده

( زاده ۲۹ خرداد ۱۳۰۹ قوچان — درگذشته ۲۰ دی ۱۳۷۳، باغ بهشت قوچان ) خواننده و نوازنده دوتار

اسماعیل ستارزاده (اسماعیل بخشی) فرزند تیمور از هنرمندان سرشناس صاحب سبک و تاثیرگذار در موسیقی شمال خراسان بود.
او از کودکی نزد استادانی به فراگیری دوتار پرداخت. با توجه به صدای خوشی که داشت خوانندگی و نوازندگی را از پانزده سالگی آغاز کرد و در سال ۱۳۳۸ فعالیتش را در رادیو مشهد شروع کرد و از این طریق به تهران و دیگر نقاط کشور برای اجرای برنامه اعزام شد. وی آهنگهای ترکی و فارسی را با لهجه محلی خواند.
حدود سی سال با رادیو و تلویزیون مشهد و تهران همکاری کرد. وی با توجه به استقبال مردم از موسیقی محلی و تنوع کار و تشویق استادان موسیقی به ساخت آهنگهای فولکلوریک که از آداب و رسوم مردم شمال خراسان سرچشمه می‌گرفت پرداخت. او در سال ۱۳۴۲ به اتفاق گروهی هنرمند از سوی وزارت فرهنگ و هنر وقت به مدت دو و نیم ماه به میلان و رم سفر کرد و درآمد این سفر را به آسیب‌دیدگان سیل ناشی از شکستن سد بایونت اختصاص داد.
این هنرمند با شصت سال سابقه هنری زنده کننده هنر فولکلوریک قوچان بود. ستارزاده هرگز از دایره هنر اصیل خود قدمی فراتر نگذاشت و از استعداد خدادادی خویش در جهت ساخت ترانه و آهنگهاى ملی و بومی منطقه سود جست.
آهنگهای جان نثار، دختر قوچانی، شاه‌دوماد، دختر فراش‌باشی، دختر‌کرده، فاطمه سلطان، عشق چوپان، لیلا در واکن، گل‌اندام و بسیاری دیگر از جمله آثار ماندگار اوست.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️