‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱ مهر زادروز میلاد کیایی

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱ مهر زادروز میلاد کیایی

( زاده ۱ مهر ۱۳۲۳ تهران ) موسیقیدان و آهنگساز

میلاد کیایی در خانواده ای اهل فرهنگ و ادبیات و شعر و موسیقی به دنیا آمد. پدرش با وجودی که از مشاغل مهم اداری برخوردار بود ولی هرگز آنرا افتخار ندانسته و همواره افتخارش بر این بود که با هنر نقاشی، شعر، ادبیات و موسیقی سر و کار دارد و توانسته فرزندانش را با هنر موسیقی آشنا سازد. همچنین پدر وی جزو اولین افراد بنیانگذار در تئاتر و سینمای ایران بود و در چندین فیلم سینمائی نیز ایفای نقش داشت. او تار و سنتور را به سبک قدیمی به خوبی می نواخت و با چند زبان زنده دنیا به ویژه زبان فرانسه به خوبی آشنا بود. (لازم به یادآوری است که اولین اسم میلاد، در تاریخ نام گذاری ایران، برطبق مستندات اداره سجل احوال و صدور شناسنامه، متعلق به اوست.)
میلاد کیایی ذوق و استعداد سرشاری را از طفولیت نسبت به موسیقی نشان داده و نوازندگی سنتور را از هشت سالگی ابتدا نزد پدر و سپس آموزش ردیفهای موسیقی ایرانی را نزد برادر بزرگترش زنده یاد ایرج کیایی که در آن زمان از شاگردان با استعداد مکتب موسیقی استاد ابوالحسن صبا بود فرا گرفت و سپس خودش نیز در نوازندگی این ساز، سبک و روش نوینی را دنبال کرد.
فعالیتهای هنری را از ده سالگی در برنامه کودک رادیو آغاز کرد و پس از آن نیز در سالهای نوجوانی مسئولیت اجرای چند برنامه رادیویی و تلویزیونی به نامهای "احساس و اندیشه" و "بزم آدینه" را به مدت چهارسال عهده دار بود.
در هفده سالگی زمانی که در سیکل دوم دبیرستان خرد تحصیل میکرد، در مسابقات هنری آموزشگاههای سراسر کشور در رشته موسیقی، ساز سنتور مقام نخست را به دست آورد و در همان زمان برای مدت پنج سال نیز مدرس موسیقی کلاسهای فوق برنامه موزیکولوژی وابسته به دانشگاه تهران شد.
در رشته آهنگسازی از چندین استاد بزرگ آموخت و تا کنون متجاوز از یکصد قطعه آهنگ ساخته است که اکثر آنها به وسیله ارکسترهای بزرگ و کوچک و همچنین گروههای موسیقی ملی به مرحله اجرا و ضبط درآمده اند. نام برخی از این قطعات به شرح زیر است.
پگاه، ابر بی باران، سبزه زار، موسیقی روی تم های محلی ایران، چرا، یاد، حباب، یتیم سه گاه، این شرح بی نهایت، سارا، قطعاتی برای سنتور و ارکستر، کوههای سفید، طلوع، راز آشکارا، گریز، مهر و ماه، شور و شادی، نقش تازه، گل آفتاب و...
ضمنا برای هجده فیلم سینمائی و سریالهای تلویزیونی موسیقی متن ساخته است.
میلاد کیایی ابداعاتی نیز روی کوک سنتور داشته است و تالیفاتی نیز در زمینه گامها و فواصل بین پرده های مقامات موسیقی ایران دارد که در شرف چاپ و انتشار است.
از سال ۱۳۴۳ یعنی زمانی که دانشجوی دانشکده علوم تغذیه و بهداشت بود به مدت هجده سال مدیر طرح و برنامه های فرهنگی و هنری کاخ جوانان بود. در حال حاضر مدرس موسیقی و عضو هییت امنای فرهنگ صوتی ایران نیز هست.
وی در سال ۱۳۸۰ موفق به دریافت دکترای موسیقی در رشته نوازندگی و آهنگسازی از شورای عالی ارزشیابی هنرمندان کشور شد و به همین مناسبت نیز استاد علی تجویوی هنرمند بزرگ موسیقی ایران، با وجودی که در آن زمان در بستر بیماری بود، طی مراسمی لوح افتخارهنری را به خاطر پنجاه سال فعالیتهای هنری به او اهدا کرد.
نامبرده کنسرتهای متعددی را در داخل و خارج از کشور برگزار کرده که از جمله کنسرتهائی در کانادا، فرانسه، آلمان، آمریکا، سوئد، هلند، استرالیا و انگلیس. همچنین تاکنون شاگردان بسیار زیادی را تربیت کرده که عده ای از آنان به دانشکده های مختلف هنر، رشته موسیقی راه یافته اند و تعدادی نیز به درجات بالایی در هنر موسیقی ارتقاء یافته اند و در طی سال گذشته چهار تن از شاگردانش در کشورهای کانادا و انگلیس به دوره دکترای موسیقی راه یافته اند.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘