☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️..۱ اردیبهشت سالروز درگذشت عطا جنگوگ

☘️ ☘️ برگی از تقویم تاریخ ☘️ ☘️
۱ اردیبهشت سالروز درگذشت عطا جنگوگ
( زاده ۲۲ مهر ۱۳۲۷ لار -- درگذشته ۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ تهران ) پژوهشگر و آموزگار موسیقی ایرانی و نوازنده تار و سه تار
اولین معلم عطا جنگوک داییاش بود، پس از آن مدتی شاگرد محمد حسن عذاری و غلامحسین بیکجهخانی بود و از سال ۱۳۵۱ از آموزشهای علیاکبر شهنازی، نورعلی برومند و داریوش صفوت بهرهمند شد. حاصل همکاری وی با مرکز حفظ و اشاعه، چندین کنسرت و تولید چند نوار با صدای پریسا و ساختن سرودهای انقلابی بود. همچنین در زمینه تولید موسیقی محلّی نیز با استفاده از سازهای سنتی فعالیت داشت و آلبومهای مالکنون (کوچ) و هیجار در موسیقی بختیاری با صدای مسعود بختیاری، موسیقی محلی فارس و کتاب بیست ترانه محلی فارس (با همکاری محمدرضا درویشی) از آثار او در این زمینهاست. به عقیده بعضی از کارشناسان موسیقی، آلبوم مال کنون، از موفقترین آثار موسیقی محلی در ایران است.
او فارغالتحصیل رشته موسیقی از دانشکدهٔ هنرهای زیبا بود و پیشینهای دراز در آموزش موسیقی در مراکز آموزشی دولتی و خصوصی داشت.
آلبومهای چشم به راه (خواننده: شهرام ناظری) همسایه (خواننده: علیرضا افتخاری) و سرو و ماه (خواننده: بهرام باجلان) از ساختههای عطا جنگوک در زمینه موسیقی سنتی ایران است.
از دیگر آثار این هنرمند صاحب سبک میتوان به «نوروز» تکنوازی سهتار و «سرو ماه»، «یار کدیم» در مورد موسیقی بندر عباس و… و همچنین کتابهای پر بار «سوز و ساز» و " گشایش " که برای پیشبرد تکنیک نوازندگی تار و سه تار بسیار مفید هستند اشاره کرد. عطاء جنگوک تلاشهای زیادی برای حفظ و احیای موسیقی بختیاری انجام دادهاست. آلبوم تکنوازی سه تار " نوای بی نهفت " از بهترین اجراهای دستگاه نوا محسوب می شود که علاوه بر داشتن قطعات ضربی بسیار زیبا، گوشه های دستگاه نوا با برداشتی بدیع به اجرا درآمده اند.
عطا جنگوک در سالهای آخر عمر بیشتر وقت خود را به تدریس گذراند. از او به عنوان یکی از بهترین آموزگاران تار و سه تار نام برده میشد که شیوهٔ نوازندگی و ردیفهای علی اکبر شهنازی را به خوبی تدریس میکرد.
وی در ۶۲ سالگی درگذشت.
🆔 @bargi_az_tarikh
#برگی_از_تقویم_تاریخ
☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘