‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۳ آبان سالروز درگذشت بهمن علاالدین

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۳ آبان سالروز درگذشت بهمن علاالدین

بهمن علاءالدین ( معروف به مسعود بختیاری )
( زاده ۲۰ مهر ۱۳۱۹ مسجدسلیمان -- درگذشته ۱۳ آبان ۱۳۸۵ کرج ) آهنگساز، ترانه سرا و خواننده محلی

نامبرده در منطقه عشایری لالی از توابع مسجد سلیمان به دنیا آمد. پس از پایان تحصیلات متوسطه به خدمت آموزش و پرورش در آمد و تا سن بازنشستگی در شغل آموزگاری انجام وظیفه می کرد. از سال ۱۳۵۰ در کنار آموزگاری،‌ همکاری خود را با رادیو اهواز آغاز کرد و با همراهی منصور قنادپور نوازنده سنتور که شیوه نوازندگی‌ و تنظیم ارکستری‌اش بسیار متأثر از استاد پایور بود، آثاری را به دو گویش فارسی و بختیاری ارائه داد.
پس از انقلاب در سال ۱۳۶۵ نخستین نوار شرکتی وی با نام "مال کنون" به بازار موسیقی آمد. این کار با آنکه بیست سال از زمان تولید و انتشار اولیه‌اش می گذشت، همچنان رتبه اول فروش نوارهای بختیاری را از آن خود کرد. شش سال بعد دومین کار او با نام "هی جار" و باز هم با آهنگسازی و تنظیم عطاء جنگوگ روانه بازار شد."هی جار" نیز محبوبیت و مقبولیت فراوانی یافت ولی هرگز به پای "مال کنون" نرسید. مسعود بختیاری پس از این دو اثر شاخص خود، سه اثر دیگر به نام‌های "آستاره"، "برافتو" و "تاراز" را با کمترین تعداد نوازنده به علاقه‌مندان موسیقی بختیاری ارائه داد. همپای همیشگی وی در غالب نوار ها و کنسرت‌ها،‌ علی حافظی نوازنده توانای نی بختیاری بود.
وی در طول عمر خود هیچ گاه زنی اختیار نکرد و پس از بازنشستگی نیز به جمع خانوادگی خواهرش در کرج پیوست و از حضور در تجمعات و مجالس چندان لذت نمی‌برد.
او موسیقی بختیاری را عمیقاً درک کرده بود و قادر بود صورت متفاوت از نسخه اصل آن را به مخاطبان ارائه دهد به طوری که نه خشونت آوازهای وحشی را داشته باشد و نه چنان رنگ و لعاب شهری به خود بگیرد که دیگر نتوان آن را موسیقی قومی و محلی نامید. وی چنانکه خودش می گفت ظرایف موسیقی بختیاری را از جمله های کرنا نوازان دریافته بود و معتقد بود "اگر در کار کرنانوازان دقیق شویم نغمه های بسیار زیبایی پیدا می‌کنیم که در نگاه اول ممکن است به چشم نیایند." وی علاوه بر آواز خوانی، قدرت آهنگسازی نیز داشت و خیلی از ترانه های ماندگار وی زاییده ذهن خلاق خود اوست. تسلطش بر ادبیات فارسی و بختیاری و همینطور برخورداری از ذوق شعری به او امکان داده بود تا کلام بسیاری از ترانه‌هایش را خود بسراید. مانند ترانه "تنک بلور" که در سال ۱۳۵۱ با همراهی ارکستر رادیو اهواز به سرپرستی منصور قنادپور خواند.
و سرانجام پس از ۶۶ سال زندگی بدون حاشیه، در ۱۳ آبان ۱۳۸۵ در کرج درگذشت و در امامزاده طاهر به خاک سپرده شد.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘