‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۷ مهر زادروز عبدالوهاب شهیدی

‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۷ مهر زادروز عبدالوهاب شهیدی

عبدالوهاب شهیدی ( زاده ۷ مهر ۱۳۰۰ میمه اصفهان ) خواننده

نامبرده در یک خانواده روحانی به دنیا آمد و پدرس حسن صدرالاسلام بود. او تحصیلات ابتدایی را در میمه و بقیه را در تهران به پایان رساند. در سال ۱۳۱۸ به خدمت آموزش و پرورش به سمت آموزگاری درآمد و در سال ۱۳۲۰ به سربازی رفت و پس از پایان خدمت سربازی رسما به عنوان افزارمند در ارتش استخدام شد.
وی کار هنری را در سال ۱۳۲۲ در گروهی که عنوان "هنردوستان" را داشت آغاز کرد و مدت سه سال تابلو موزیکال (مولانا، دید موسی یک شبانی را براه) و (گل و بلبل از اشعار حافظ) را اجرا و به روی پرده آورد و در کلاس جامعه باربد که زیر نظر استاد اسماعیل مهرتاش اداره می شد به فرا گرفتن سنتور و عود و آموختن آواز اشتغال داشت و در حال حاضر ساز تخصصی اش عود(بربط) است. شهیدی در سال ۱۳۳۹ در رادیو با برنامه "گلها" فعالیت و همکاری خود را شروع کرد و تا سال ۱۳۵۷ در بسیاری از این برنامه ها شرکت جسته و در طول این مدت آثار زیادی از خود بر جای گذاشت و تاکنون هفت صفحه ۳۳ دور از ساز سلوی خود پر کرده و برای شناساندن و آشنایی موسیقی اصیل و سنتی ایران سفرهایی به فرانسه، انگلستان، آمریکا، آلمان و افغانستان کرده و برنامه ای نیز در بزرگداشت مولانا جلال الدین در ترکیه بر مزار وی اجرا کرده است که با شور و حالی خاص همراه بوده است.
عبدالوهاب شهیدی، احترام فوق العاده ای برای استاد آواز و ساز خود، اسماعیل مهرتاش قائل است و پس از آن به استادانی چون: مرتضی محجوبی، مهدی خالدی، حبیب الله بدیعی، علی تجویدی، پرویز یاحقی، حسین تهرانی، رضا ورزنده، فرامرز پایور،اصغربهاری، حسن کسایی، حسن ناهید و جلیل شهناز عشق می ورزد. از میان آهنگ هایی که تاکنون خوانده، بیشتر از همه به ترانه محلی "آن نگاه گرم تو" که تنظیم آن از استاد فرامرز پایور و شعر آن از هما میرافشار است علاقه دارد.
عبدالوهاب شهیدی به همراه استادان اکبر گلپایگانی و حسین قوامی تنها خوانندگانی هستند که در همه سلسله برنامه های گلها از جمله گلهای جاویدان ، برگ سبز ، گلهای رنگارنگ ، یک شاخه گل ، گلهای تازه و موسیقی ایرانی شرکت داشته است. شهیدی جزء اولین خوانندگان برنامه گلها بوده است که به همراهی گلپا ، بنان و قوامی برنامه گلهای جاویدان را با همکاری برترین نوازندگان آن دوران اجرا می کردند. او چندین بار هم در برنامه های جشن هنر شیراز شرکت کرده و در این برنامه ها اجراهایی ناب با همکاری استادان جلیل شهناز ، فرامرز پایور، اصغر بهاری، حسین تهرانی، رحمت الله بدیعی، حسن ناهید و محمد اسماعیلی و... به یادگار گذاشته است. شهیدی در اجرای آوازها و ترانه های محلی بختیاری نبوغ ویژه ای داشته است و این آواز در اجراهای او به وفور یافت می شود.
وی از جمله هنرمندانی است که در عرصه خوانندگی و نوازندگی فعالیت داشته است. و همراه با آواز به نواختن عود در اغلب آوازهایش می پرداخته است.

📜 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘