‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۳ دی زادروز محمد منتشری

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۳ دی زادروز محمد منتشری

( زاده ۱۳ دی ۱۳۲۱ لنگرود ) موسیقیدان و خواننده

محمدصفار منتشری در سال ۱۳۳۲ به همراه خانواده به تهران آمد. در آن زمان به تئاتر علاقه‌مند بود. پدرش آواز می‌خواند و صدای خوبی داشت. در کودکی زمانی که در شهرستان لنگرود زندگی می‌کرد، تصنیف‌های بعضی از خوانندگان آن زمان مانند: بدیع‌زاده، طاهرزاده و تاج اصفهانی که آهنگ‌هایشان در خارج از کشور روی صفحه‌های مومی ضبط می‌شد و از گرامافون‌های بوقی پخش می‌شد را می‌خواند.
وی را نزدیک‌ترین و با استعدادترین شاگرد اسماعیل مهرتاش می‌دانند که آشنایی او با وی در «جامعه باربد» و به منظور آموزش تئاتر اتفاق افتاد. او ۳ سال در کلاسهای تئاتر جامعه باربد شرکت کرد. در این مدت از استادانی نظیر: «رفیع حالتی» (استاد فن بیان)، «دکتر ناظر زادهٔ کرمانی» (استاد ادبیات فارسی) «ولی‌الله خاکدان» (استاد دکور) و «علی اصغر ازهدی» (مدیر داخلی جامعهٔ باربد و استاد تاریخ تئاتر) بهره برد.
منتشری نحوه ورودش به عالم موسیقی را این گونه بیان می‌دارد: «پیش پرده ای بود به نام «گردو فروش» که استاد می‌خواست در یکی از عیدها در کنار تئاتر اجرا کند. دنبال کسی می‌گشت که پیش پرده را اجرا کند. آمد سر کلاس و این خواسته را عنوان کرد. من و چند نفر دیگر از بچه‌های کلاس داوطلب شدیم. ما را آزمایش کردند و من بیش از دوستان مورد قبول واقع شدم.»
او از سال ۱۳۴۲ تا ۱۳۵۰ دور ردیفهای آوازی را نزد اسماعیل مهرتاش فراگرفت و حدود ۲۰ سال با ایشان در تماس و معاشرت بود. از جمله هنرمندان موسیقی که در کلاس «مهرتاش» هم دوره منتشری بوده‌اند می‌توان به شجریان، شهیدی و وفایی اشاره کرد. او از محضر موسیقیدانانی مانند احمد عبادی و علی اصغر بهاری نیز بهره برده‌است. وی پس از درگذشت «اسماعیل مهرتاش»، از موسیقی فاصله گرفت تا اینکه پس از سالها توسط مهدی کلهر به صدا و سیما دعوت شد. منتشری کارمند بازنشسته بانک است.
وی در برنامه چهارشنبه سوری سال ۱۳۵۴ به اتفاق هنرمندان جامعه باربد به اجرای تصانیف قدیم تهران در تلویزیون پرداخت. او بیش از سیصد تصنیف تهران قدیم را از حفظ می داند.
منتشری حافظه موسیقی تهران با مضامین اجتماعی است که خود احیاکننده ردیف آوازی مهرتاش نیز هست.

برخی از آثار محمد منتشری عبارتند از:
اجرا و انتشار ردیف آوازی «اسماعیل مهرتاش» با همراهی سه تار «هوشنگ فراهانی» و تار «فخرالدین حکیمی» در ۸ سی دی - مؤسسه فرهنگی - هنری ماهور
انتشار آلبوم موسیقی شورآفرین (شامل اجرای ضبط شده در کنسرت مجموعه آزادی ۱۳۷۲)
انتشار آلبوم موسیقی چند بهاریه - انتشارات آوای باربد
انتشار آلبوم موسیقی «هفت سین (به روایت تهران)» مؤسسه فرهنگی- هنری ماهور
انتشار آلبوم موسیقی «چهارشنبه سوری» - مؤسسه فرهنگی هنری آوای باربد
انتشار آلبوم موسیقی «فکر بلبل» - نوای همایون
انتشار آلبوم موسیقی «قبله آمال» - مؤسسه فرهنگی هنری آوای باربد
انتشار آلبوم موسیقی نوروزانه - مؤسسهٔ فرهنگی هنری نوخسروانی باربد
انتشار آلبوم موسیقی شور آفرین - مؤسسه فرهنگی- هنری ماهور
اجرای آواز در آلبوم موسیقی «مثنوی خوانی» به همراه «محمدرضا شجریان» «محسن کرامتی» «علی جهاندار» «شهرام ناظری» «بهرام سارنگ» «مظفر شفیعی» و «همایون شجریان» - مؤسسه فرهنگی- هنری ماهور
ضبط آواز با مناجات خواجه عبداله انصاری به همراه تار شهریار فریوسفی - صدا و سیما

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘