‍ ‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۱۷ خرداد زادروز آرش فرهنگ فر

‍ ‍ ‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۱۷ خرداد زادروز آرش فرهنگ فر

آرش فرهنگ فر ( زاده ۱۷ خرداد ۱۳۵۲ تهران ) مدرس و نوازنده تنبک

نامبرده فرزند استاد ناصر فرهنگ فر، از بی نظیر ترین چهره های تاریخ موسیقی ایران به شمار می رود که انسانی بود قلندر و به مفهوم کامل هنرمند. وی در فضایی رشد کرد که موسیقی و ریتم بخش جدا نشدنی آن به شمار می رفت و از زمانی که نخستین خاطرات وی شکل می گرفت تنبک همواره در آن حضور داشت و از کودکی همواره همراه وی بود. در نخستین سال های کودکی توانست صدایی در ساز ایجاد کند و علاقه و استعداد خود را بنمایاند، وی از سال ۱۳۶۰ آموختن تنبک را به صورت جدی نزد پدر آغاز کرد و در طی سالیان حیات استاد از وی بهره های فراوان گرفت. در نخستین اجرا در تیر ماه ۱۳۶۳ در منزل یکی از شاگردان پدرش آقای ایوابوچی که مدرس موسیقی در مدرسه ژاپنی ها بود؛ استاد محمد موسوی چهار مضرابی را در مخالف سه گاه نواخت که آرش فرهنگ فر ساز وی را همراهی کرد. در سن ۱۵ سالگی ( دی ۱۳۶۷ ) موزه هنر های معاصر، مراسم بزرگداشت نیما یوشیج به تکنوازی تنبک پرداخت که این اجرا نخستین برنامه ی رسمی وی بشمار می رود و پس از این اجرا خود را به عنوان تنبک نوازی جوان و مستعد به جمع هنرمندان شناساند. علاوه بر استعداد و تلاش و دیگر خصوصیات مثبت وی محیط مناسبی که در آن زندگی کرد و همراهی با بزرگترین استادان دوران، تأثیرات مثبت فراوانی در وی گذاشت که امکان آن برای کمتر کسی فراهم می شود .
در کارنامه هنری وی تمرین با گروه های همنوازان شیدا به سرپرستی استاد محمدرضا لطفی ( ۱۳۷۴-۱۳۷۳) کار با گروه بیدل به سرپرستی استاد جلال ذوالفنون (۱۳۷۶-۱۳۷۴) گروه جوان به سرپرستی استاد محمد علی کیانی نژاد (۱۳۷۶-۱۳۷۵) گروه عارف (۱۳۷۸-۱۳۷۶) به سرپرستی استاد پرویز مشکاتیان، گروه آوا به سرپرستی استاد محمد رضا شجریان در تابستان ۱۳۷۷ - به مدت هشت شب در تالار وحدت، گروه وزیری به سرپرستی استاد کیوان ساکت (۱۳۷۸-۱۳۷۷) گروه آبیدر به سرپرستی استاد بهرام ساعد (۱۳۸۷-۱۳۸۴) و گروه شهنازی به سرپرستی استاد داریوش پیر نیاکان از سال ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۳ دیده می شود
او اجراهای فراوانی در کارنامه برون مرزی خود و کشورهای فرانسه، پاکستان، اسپانیا، پرتغال، بحرین، قطر، ژاپن، تایلند، بانکوک، بلژیک، تونس و سوئیس دارد.
در صدا و سیما وی ضبط های بسیاری از جمله دو نوازی با استاد جلال ذوالفنون، دو نوازی با استاد کیوان ساکت، گروه نوازی با گروه های استاد درویش رضا منظمی، استاد شهریار فریوسفی تا سال ۱۳۷۹ داشته است و از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ با ارکستر شماره یک سنتی به سرپرستی استاد نادر سینکی و از سال ۱۳۸۴ تا اسفند ۱۳۸۷ با ارکستر ملی صدا و سیما همکاری داشته است.
از اجراهای خصوصی وی با استادان بزرگ می توان از همراهی با ساز استاد جلیل شهناز، استاد اصغر بهاری، استاد حسن کسایی، استاد علی تجویدی نام برد و در پنج برنامه رادیویی ساز استاد فریدون حافظی را نیز همراهی کرد. همچنین در بزرگداشت پدرش در یکم شهریور ۱۳۷۶ سنتور استاد مشکاتیان و در جشن خانه موسیقی در سی ام مهر ماه ۱۳۸۷ تار استاد داریوش طلایی را هنگام بداهه نوازی راست پنجگاه همراهی کرد.
وی همچنین در نوار «شمع و گل و پروانه» در سال ۱۳۷۱ سه تار استاد جلال ذو الفنون را در چهار مضراب بیداد همراهی کرد. در آلبوم «صفیر سیمرغ» ( کنسرت فرهنگسرای شفق دی ماه ۱۳۷۴، دو نوازی به همراه کمانچه استاد آذرسینا ) و در نوار کنسرت گروه عارف (۱۳۷۶) و نوار «فسانه» به خوانندگی ایرج بسطامی و آهنگسازی کیوان ساکت، نوار «تنبک و نی» با نی حسن کیانی نژاد ۱۳۷۹، سی دی «رمز مستی» (۱۳۸۴) به آهنگسازی بهرام ساعد و خوانندگی امیر تفتی، سی دی «مایه ی ناز » (۱۳۸۶) به خوانندگی سالار عقیلی و پیانو حریر شریعت زاده، «رنگانه ها» به همراهی تار شهرام میر جلالی (۱۳۹۲).
در جایگاه معلمی از سال۱۳۶۷ تا کنون در سازمان فَرَوَهَر (زرتشتیان)، ساز نوروز، مکتب میرزا عبدالله، چاووش، آوای صبا، آموزشگاه همراز، همساز و آموزشگاه ساعد، همچنین در هنرستان سوره و دانشگاه علمی کاربردی راحیل نیز به تدریس تنبک نوازی پرداخته و شاگردانی چون ارژنگ فرامرزی، حسن کارگشا، مهدی جهانگردی، حامد زند کریم خانی، شهنام پیروزی، مرتضی آقا باقری، سینا فرزامی راد، حامد حاج اکبری، شهاب پارنج، پژهام اخواص، سینا سرلک، رضا طیبی، بهنام معصومی، مهران امیراصلانی و ... پرورش داده است.

@bargi_az_tarikh

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘