‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘..۲۷ بهمن زادروز لیلا اسفندیاری (بانوی کوهستان)

‍ ☘ ☘ برگی از تقویم تاریخ ☘ ☘

۲۷ بهمن زادروز لیلا اسفندیاری ( بانوی کوهستان)

( زاده ۲۷ بهمن ۱۳۴۹ تهران -- درگذشته ۳۱ تیر ۱۳۹۰ پاکستان ) کوهنورد

لیلا اسفندیاری کجوری راد کوهنورد زن ایرانی بود که در کوه گاشربروم ۲ پاکستان سقوط کرد و کشته شد.
( این لیلایی که با سختی به جایی که می‌خواسته رسیده، می‌تواند الگوی خوبی برای عده‌ای باشد؛ اما من قهرمانی برای کشورم نشدم.)
او پس از اتمام دانشگاه در رشته آزمایشگاهی میکروبیولوژی در بیمارستان آبان مشغول به کار شد. زمانی که تصمیم به صعود به نانگاپاربات گرفت، موفق به جذب یک اسپانسر شد و به این ترتیب از کار استعفا داد و تا زمانی که زنده بود، روزانه ۷ ساعت تمرین کوهنوردی، بدن‌سازی، شنا و سنگ‌نوردی میکرد. وی آرزو داشت در کوهستان و یا در غار جان خود را از دست دهد و از این‌ رو به هم تیمی‌اش، سامان نعمتی که در حین صعود به قله نانگاپاربات جان خود را از دست داده بود، غبطه می‌خورد.
در یکی از شاخص‌ترین صعودهای خود موفق شد به قله دشوار نانگاپاربات صعود کند، صعودی که از سوی فدراسیون کوهنوردی ایران هرگز پذیرفته نشد اما پس از مرگش بارها از این صعود یاد شد. وی همچنین در تلاش برای ثبت رکوردی جدید، قصد صعود به قله کی۲، دشوارترین قله جهان را داشت که به دلیل شرایط نامساعد جوی موفق به این کار نشد. در قطعه نام‌آوران بهشت زهرا تهران تندیسی به یاد وی ساخته شد.
لیلا اسفندیاری که برای صعود به قله‌های گاشربروم ۱و۲ به این کوهستان رفته بود، در دومین تلاش خود، در ۳۱ تیر ۱۳۹۰ (۲۲ ژوئیه ۲۰۱۱) موفق شد قله گاشربروم ۲ را صعود کند. اما در حین فرود دقایقی بعد در بازگشت تیمی (۶ مرد و لیلا) از قله به سمت کمپ ۳، به دلیل خستگی و از دست دادن تعادل خود از مسیر دشوار یخی زیر قله سقوط می‌کند و در حدود ارتفاع۷۸۰۰ متری در مکانی خارج ازمسیر در میان صخره‌ها، بین دو شیب یخی متوقف می‌شود.
او به دوستان و بستگان خود به صورت زبانی می‌گفت اگر در کوه جان خود را از دست دادم همانجا بگذارید بمانم نمی‌خواهم دیگران به خاطر من جانشان را به خطر بیندازند، می‌خواهم بام جهان آرامگاه ابدی ام باشد. پیکر وی همچنان در همان محل سقوط در منطقه گاشربروم پاکستان باقی مانده است.

‎🆔 @bargi_az_tarikh

#برگی_از_تقویم_تاریخ

☘☘☘☘☘☘☘☘☘☘