تازه‌واردین رشد زیاد بعضی از کریپتوها مثل فانتوم رو می‌بینن و در ذهن خودشون حساب می‌کنن که اگر فلان روز فلان مقدار خریده بودیم الا

تازه‌واردین رشد زیاد بعضی از کریپتوها مثل فانتوم رو می‌بینن و در ذهن خودشون حساب می‌کنن که اگر فلان روز فلان مقدار خریده بودیم الان چقدر بود اما به این فکر نمی‌کنند که اگه موفق شده بودند مثلا فانتوم رو اسفند ۹۸ زیر ۰.۰۰۵ دلار بخرن، با رسیدن قیمت به ۰.۰۲ دلار یا ۰.۰۵ دلار یا نهایتا ۰.۱ دلار چه رفتاری داشتند. آیا تصمیم به فروش نمی‌گرفتن؟ سود چند برابری نقد رو به احتمال رسیدن به قیمت‌های فضایی در آینده ترجیح نمی‌دادن؟ یا مثلا اگه نفروخته بودن و قیمت کاهش شدیدی پیدا می‌کرد، آیا افسوس نمی‌خوردن که چرا نفروختن؟ آیا این احساسات باعث نمی‌شه تصمیم بگیرن که با اولین رشد قیمت خروج کنند؟ یا از روی ترس تصمیم به فروش نمی‌گرفتن؟

برای اینکه بتونیم ترس و طمع خودمون رو بهتر مدیریت کنیم لازمه که:

۱- بخش کمی از سرمایه‌مون رو به این مارکت بیاریم و البته در موقعیت مناسب و امن و مشروط به داشتن حداقل دانش لازم. مارکت کریپتو حتی به لحاظ سیستماتیک بسیار پر ریسک هست، من تعجب می‌کنم از افرادی که سرمایه‌های سنگین وارد این مارکت می‌کنن. اجازه ندیم طمع باعث بشه تصمیمات غیرمنطقی و خارج از اصول فعالیت در بازارهای مالی بگیریم.

۲- قبل از هرگونه فعالیت در این مارکت تکلیف خودمون رو مشخص کنیم که نگاه بلندمدت داریم یا کوتاه مدت. هدفمون Trade با فاصله زمانی کوتاه‌مدته یا میان‌مدت؟ نگاه معامله‌گری داریم یا به دنبال شناسایی پروژه‌های با پتانسیل رشد بالا و بذرپاشی در آن‌ها هستیم؟

۳- درباره مدیریت سرمایه و کنترل ریسک مطالعه کافی داشته باشیم. ریسک‌ها رو بشناسیم و مدیریتشون کنیم تا به حداقل برسن. ریسک اگه قرار بود صفر باشه، مارکت رشدی نداشت. فعالیت در هر بازار مالی یعنی مدیریت و کنترل ریسک.

۴- به حرف‌ها و شنیده‌ها اکتفا نکنیم و حتما خودمون قبل از هرگونه تصمیم بررسی موشکافانه انجام بدیم. کریپتو پر است از ادعاهای جعلی و فریبنده که گاهی افراد حرفه‌ای هم در تشخیص آن‌ها دچار اشتباه می‌شن.

۵- فراموش نکنیم نگهداری بلندمدت یک کریپتو اعم از بیتکوین و آلت‌کوین‌ها یکی از سخت‌ترین و پرریسک‌ترین تصمیم‌هاست و به همین دلیل پاداش یا تنبیه به نسبت بزرگ‌تری در پی خواهد داشت.

@cryptobyalireza