…واژه «انشالله» نیز به یک واژه آلمانی تبدیل شده است!

#آلمان_وطن
#زبان_مهاجرین

واژه "انشالله" نیز به یک واژه آلمانی تبدیل شده است!

مسئله مهاجرت، تبعیض و نژادپرستی در آلمان، هر روز با چهره ای جدید مطرح می شود و توجه آلمانی ها و مهاجرین را به سمت و سوی جدید جلب می کند. یاگودا مارینچی، نویسنده کتاب "ساخت آلمان؛ آلمانی بودن در آلمان چیست؟" در مصاحبه با دویچلند روندفونک می گوید:" آلمانی بودن امروزه پیشینه های متفاوت زیادی دارد. امروز با دیدن افرادی که به لحاظ ظاهری، فرهنگی و زبانی متفاوت تر از ما هستند در معرض پیش داوری های متعددی قرار می گیرند. گاهی حتی این سوال که اهل کجا هستند، ممکن است باعث رنجش و منزوی شدن آنها از جامعه شود. زیرا در فرد می تواند این احساس را پدید آورد که او جزء جامعه نیست و از جهاتی با دیگران فرق دارد. دقیقا همین احساس می تواند این طور تفسیر شود که تو آلمانی نیستی، پس اهل کجایی؟! پیشینه هر فرد در اصل بخش مهمی از گذشته اوست. به عنوان مثال وقتی از من سوال می شود که اهل کجایی و پاسخ می دهم، آلمانی هستم و مجدد پرسیده می شود که چرا اسمت مارینیچی است، در اینجا این سوال برای من رنگ و بوی نژادپرستی می دهد. چرا که اسم من، اسمی بیگانه به شمار می رود و احساس می کنم بخش مهمی از گذشته من زیر سوال می رود. از سوی دیگر باید خاطر نشان کنم که در گفتگوهای روزمره افراد، همیشه پرسیدن این سوال ناخوشایند نیست، بلکه دربردارنده پدیده چند ملیتی جامعه است که تغییرات بنیادی جامعه آلمان را به نمایش می گذارد.

به عقیده من آلمانی ها نباید بر روی گذشته و پیشینه خود پافشاری کنند، بلکه آنها می توانند بگویند که ما آلمانی هستیم و می توانیم آلمانی بودن را به نحوی مثبت تغییر دهیم. بدین معنا که حتی بسیاری از اصطلاحات زبانی مانند "انشالله" در اصل به زبان آلمانی اضافه شده است. به عبارتی ما می توانیم آلمانی شدن را بدون مطرح شدن گذشته و پیشینه افراد تغییر دهیم و به مهاجران احساس امنیت و تعلق به آلمان دهیم.


@kultursprache

https://www.deutschlandfunk.de/herkunftsdebatte-vonhier-inshallah-ist-jetzt-auch-ein.691.de.html?dram%3Aarticle_id=442216


کانال مطالعات زبان و فرهنگ آلمانی