🔹آنارشیم بر نظم پیروز شد. 🔸ایتالیا در گروگان تحفه‌های پوپولیسم

🔹آنارشیم بر نظم پیروز شد
🔸ایتالیا در گروگان تحفه‌های پوپولیسم

⭕️منصور براتی گزارش امروز خود برای صفحه جهان روزنامه سازندگی را این‌گونه آغاز کرد:

📌«پوپولیسم به ایتالیا بازگشت» این جمله کوتاه را «داریو توبورن» در تحلیلی برای وبسایت دِلوکال مینویسد: «تحفهای که در تمام دوران مدرن همزاد ما بود باردیگر گریبانمان را گرفت. این بار هم مجرم به محل جرم خود بازگشت. با این تفاوت که مجرم تنها پوپولیست‌ها نیستند بلکه همه احزاب در این باره مجرمند؛ از همه آنها مجرم‌تر: حزب حاکم دموکراتیک.»

📌مردم ایتالیا در حالی دیروز پای صندوق‌های رأی حاضر شدند که این کشور صحنه مسائل و معضلات اقتصادی است. پنجمین اقتصاد اروپا که برخلاف سایر کشورهای غربی قاره سبز چندان از بحران مالی 2008 متضرر نشده بود و سر سالم از آن به درآورده بود نیز پس از یک دوره رونق، اکنون با معضلات اقتصادی دست به گریبان است و با در نظر گرفتن همین مصائب است که می‌توان نتایج عجیب انتخابات پارلمانی را تحلیل کرد.

📌در انتخابات ایتالیا حزب پوپولیست «جنبش 5 ستاره» توانست با سوار شدن بر موج نارضایتی‌های مردم 32 درصد آراء را به خود اختصاص دهد. ائتلاف راست میانه به رهبری برلوسکونی نیز 37 درصد آرا را از آن خود کرد. حزب حاکم دموکراتیک که گرایش چپ میانه دارد با نزدیک به 23 درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفت و متحمل شکستی سخت از پوپولیست‌ها شد.

📌این نتایج بیش از همه «نایجل فاراژ» پوپولیست شهیر بریتانیا و «استیو بنن»، استراتژیست سابق کاخ سفید را خوشحال کرد. فاراژ امروز با حرارت زیادی به پوپولیست‌های ایتالیایی تبریک گفته و بنن نیز در گفت‌وگو با تلگراف عنوان داشته: «ایتالیایی‌ها برگزیتی فراتر از آنچه در بریتانیا دیدیم رقم زده‌اند.»

📌از آنجا که در ایتالیا احزاب یا ائتلاف‌های پیروز دست‌کم نیازمند به برخورداری از 40درصد آرا برای تشکیل کابینه هستند و هیچ‌یک از احزاب ایتالیایی موفق به کسب چنین رأیی نشده‌اند، اصطلاحا در این کشور نیز پارلمان معلق به وجود آمده و باید در انتظار چند ماه مذاکره میان احزاب مختلف برای تشکیل «دولت ائتلافی» باشیم.

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪
کانال تخصصی مطالعات آلمان و اروپا



https://goo.gl/NrQ2Fy
#جهان
@saazandegi