مهاجرت برگ برنده‌ی انتخابات مجلس در اتریش و آلمان

مهاجرت برگ برنده ی انتخابات مجلس در اتریش و آلمان

همانطور که پیش بینی می شد انتخابات اتریش نیز از چالش مهاجرت و مشکلات پناهجویان بی بهره نماند. دو حزب محافظه کار ÖVP و راستگرای FPÖ توانستند بیشترین آرای مردم اتریش را به خود اختصاص دهند و در مقابل، حزب بزرگ دیگر یعنی سوسیال دموکرات SPÖ در برابر این دو حزب شکست را پذیرفت. حدودا سه هفته قبل از این انتخابات مردم آلمان پای صندوق رأی رفتند و نتیجه ی آن ناکامی احزاب بزرگ این کشور و موفقیت بزرگی برای دو حزب راستگرای AfD و لیبرال دموکرات FDP بود. بدین ترتیب راستگرایان افراطی در حال حاضر دومین و سومین نیروی سیاسی در اتریش و آلمان به شمار می آیند. بسیاری از نظرسنجی ها نشان دادند که مهاجرت، بزرگترین دغدغه و مخاطره ی مردم این دو کشور در انتخابات است و نتیجه ی این دو انتخابات حاکی از موفقیت چهار حزبی است که در آلمان و اتریش بیش از سایرین به بزرگترین نگرانی مردم خود پرداختند.

🇩🇪 در آلمان نظرسنجی ها عمدتا شش چالش زیر را به عنوان مهمترین دغدغه ی مردم آلمان در انتخابات سپتامبر 2017 دانستند: مهاجرت، نابرابری های اجتماعی، بازنشستگی، آموزش، بیکاری و امنیت داخلی.

🇦🇹 در مقابل مردم اتریش نیز مهمترین نگرانی های خود را چنین عنوان کردند: مهاجرت و انتگراسیون، لغو مالیات، امنیت و بزهکاری، بیمه و سلامت، خدمات اجتماعی و بازنشستگی.

🇩🇪 مقایسه ی نتایج انتخابات و احزابی که پیروز شدند حاکی از آن است که گفتمان احزاب در انتخاب مردم بسیار تعیین کننده بوده است. در آلمان حزب راستگرای آلترناتیو برای آلمان و حزب لیبرال دموکرات موضوع مهاجرت را به یکی از مهمترین گفتمان های خود تبدیل کردند. هر چند این دو حزب به اندازه ی کافی توان رویارویی با دو حزب در جهت تصاحب کرسی دولت را نداشتند، اما توانستند بسیاری از آرای دو حزب بزرگ را در سبد خود جای دهند. حزب آلترناتیو برای آلمان با حدود 13 درصد و حزب لیبرال دموکرات (پس از یک دوره غیبت در مجلس فدرال) با حدود 11 درصد از آرا توانستند به ترتیب پس از احزاب مسیحی و سوسیال دموکرات سومین و چهارمین قدرت سیاسی آلمان لقب گیرند. در بین آن شش چالش مهم، حزب آلترناتیو برای آلمان در بسیاری از موضوعات مانند نابرابری های اجتماعی، امنیت داخلی و بیکاری از پتانسیل بسیار بالایی برخوردار بود. سطح معیشتی و تحصیلاتی افرادی که این حزب را انتخاب کردند، در مقایسه با سایر احزاب پایین تر است. این حزب بارها با حمله به مسلمانان و پناهندگان و با استفاده از موضوع تروریسم، توانست امنیت داخلی را به چالش کشد و از این طریق بسیاری از رأی دهندگان را به سوی خود جذب کند. از سوی دیگر لیبرال دموکرات ها نیز در کمپین های تبلیغاتی و مناظرات خود بیش از همه از گفتمان مهاجرت، آموزش و امنیت استفاده کردند.

🇦🇹 در اتریش از زمانی که سباستین کورتس (وزیر خارجه و انتگراسیون) به رهبری حزب محافظه کار ÖVP انتخاب شد، بر گفتمان "مهاجرت، اسلام، پناهندگان، امنیت و لغو مالیات" بیش از سایرین تأکید کرد. وی با متهم کردن صدراعظم فعلی کریستیان کرن (رهبر حزب سوسیال دموکرات) او و حزبش را باعث نگرانی مردم اتریش در موضوع مهاجرت و اسلام می دانست. این سیاستمدار جوان و 31 ساله در اغلب موارد در بحث مهاجرت و اسلام بسیار افراط به خرج داد، تا جایی که سایر احزاب و رسانه ها وی را به سوءاستفاده از این مباحث متهم کردند. در مقابل سوسیال دموکرات ها تقریبا سیاست مهاجرتی مرکل را دنبال می کردند و اغلب برنامه های آنها در بحث مهاجرت با صدراعظم آلمان همخوانی داشت. از طرفی دیگر حزب راستگرای آزادی FPÖ با گفتمان بیگانه ستیزی، ضد مهاجرتی و ضد اروپایی توانست ضمن جذب آرای مردم بر جریان حاکم غلبه کند و از فضای احساسی و هیجانی که اغلب ناشی از ترس بود، تسلط یابد.

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

متن اختصاصی کانال مطالعات آلمان و اروپا

لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A