📝تلاش آلمان بی فایده است، اتحادیه اروپا نمی‌خواهد ترکیه را از خود براند

📝تلاش آلمان بی فایده است، اتحادیه اروپا نمی‌خواهد ترکیه را از خود براند

پیشنهاد آلمان برای قطع گفت‌وگوهای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا حمایت لازم در میان اعضای این اتحادیه را ندارد. بسیاری از وزیران خارجه اتحادیه اروپا در اجلاس اخیر خود در استونی مخالف قطع گفت‌وگو با ترکیه بودند.

در پایان نشست دو روزه وزیران خارجه اتحادیه اروپا در تالین، پایتخت استونی، یک موضوع کاملا آشکار بود: پیشنهاد آلمان برای قطع گفت‌وگوهای عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا در حال حاضر از اکثریت لازم برخوردار نیست.

آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان در جریان مناظره انتخاباتی با رقیبش، مارتین شولتس، از حزب سوسیال دموکرات اعلام کرد که موضوع قطع گفت‌وگوهای عضویت ترکیه را در دستور اجلاس سران اتحادیه اروپا در ماه اکتبر آینده قرار خواهد داد. اما احتمالا خانم مرکل در این بحث تنها خواهد ماند.

ژان اسلبورن، وزیر امور خارجه لوگزامبورگ درباره پیشنهاد آلمان مبنی بر قطع گفت‌وگوهای عضویت ترکیه به خبرنگار دویچه وله می‌گوید «باید مواظب باشیم. وقتی ما در این موقعیت حساس، بحث ترکیه را راه می‌اندازیم، باید بدانیم که از کجا سر درخواهیم آورد. وقتی نمی‌دانیم خروجی بحث چیست، توصیه می‌کنم احتیاط به خرج دهیم.»

وزیر خارجه لوگزامبورگ می‌گوید درک می‌کند که دولت آلمان و فضای انتخاباتی این کشور به شدت از توهین‌ها و حملات مداوم رئیس جمهور ترکیه ناراحت است. به گفته ژان اسلبورن، وضعیت حقوق بشر در ترکیه و نیز شهروندان آلمانی که در ترکیه زندانی هستند در این فضای ناخوشایند نقش بازی می‌کند با این‌حال او معتقد است که اتحادیه اروپا این ‌نظر را ندارد که گفت‌وگو با ترکیه را به حال تعلیق درآورد یا آن قطع کند.

به گفته وزیر امور خارجه لوگزامبورگ، برای اینکه موضوعی در دستور کمیسیون اتحادیه اروپا قرار گیرد، به یک سوم آرای اعضا نیاز است و برای اینکه مذاکرات با ترکیه به‌طور رسمی قطع شود، باید اکثریت لازم وجود داشته باشد. اکثریت لازم به معنای آن است که دست‌کم باید ۱۶ کشور عضو اتحادیه اروپا که ۶۵ درصد شهروندان این اتحادیه را شامل شوند، آن را تایید کنند. به نظر ژان اسلبورن در حال حاضر چنین اکثریتی درباره قطع گفت‌وگوها با ترکیه وجود ندارد.

در اجلاس وزیران خارجه اتحادیه اروپا در تالین، وزیران خارجه لیتوانی و فنلاند با پیشنهاد آلمان مخالف بودند. اکنون بوریس جانسون، وزیر امور خارجه بریتانیا نیز به آنها پیوسته و می‌گوید: «ترکیه را نباید از خود راند. ترکیه شریک مهم و استراتژیک اتحادیه اروپاست.»
منبع: دویچه وله

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A