معرفی مشاهیر آلمانی …. پدرش حقوق‏دان بود و محیطی فرهنگی برای رشد و تعلیم و تربیت گوته فراهم آورد

معرفی مشاهیر آلمانی

#یوهان_وولفگانگ_فون_گوته

​"یوهان ولفگانگ فون گوته" شاعر، ادیب، نویسنده، نقاش، محقق، انسان شناس و سیاست مدار آلمانی در ۲۸ اوت ۱۷۴۹ در شهر فرانكفورت آلمان به دنيا آمد. پدرش حقوق‏دان بود و محيطی فرهنگی برای رشد و تعليم و تربيت گوته فراهم آورد. وی در اين محيط تحت آموزش منظم و كامل قرار گرفت. در ۱۶ سالگی جهت تحصيل در رشته حقوق به لايپزيگ رفت.

گوته در سال ۱۷۶۸ به فرانكفورت بازگشت و پس از انتشار اثر خود به نام ‏های "شريان جرم" و ديوان "نغمه ‏های لايپزيگ" برای ادامه تحصيل به استراسبورگ رفت. اقامت وی در اين شهر در تحول انديشه و هنر گوته تاثيری مهم بر جای گذاشت. آشنايى با هنرمندان و شاعران و مطالعه آثار بزرگان، باعث خلق آثاری توسط گوته گرديد كه به عنوان شاهکار هنر آلمان به حساب می ‏آيند. وی در سال ۱۷۷۱ با دريافت مدرك در رشته حقوق به فرانكفورت بازگشت و علاوه بر اشتغال به وكالت، اقدام به ارائه آثار خود نمود كه سرآغازی بود بر عظمت و تجلی نبوغ او.

گوته بزرگ‏ ترين شخصيت ادبی قرن نوزدهم و يكی از برجسته ‏ترين نوابغ تاريخ بشر است. گوته را مبلّغ ادبيات آلمان می دانند. روح بلند پرواز، قوه تخيّل بی ‏نظير، قدرت بيان و قلم سحرآميز او در مردم آلمان سخت تأثير كرد و او را سرآمد شعرا و نويسندگان آن كشور گردانيد. وی علاوه بر رشته ‏های ادبی، در علوم فيزيك، پزشكی و طبيعی نيز مطالعه و تحقيق كرده و تأليفاتی نيز دارد. او به اشعار حافظ علاقه ‏ای خاص داشت و زبان‏ های لاتينی، يونانی، ايتاليايى، انگليسی و عربی را می دانست.

گوته هم ‏چنين علاقه زيادی به قرآن و اسلام داشت و اثر آن را نجات بخش و عميق معرفی كرده است. وی پس از آشنايى با دنيای شرق و نيز مطالعه قرآن مجيد، در انديشه نگارش نمايش‏نامه ‏ای افتاد كه در آن مقولاتی چون عظمت پيامبر اسلام(ص)، ارتباط پيامبر با خدا و وضع تاريخی و روابط با مردم را مقايسه نمايد. كتاب "نغمات محمد(ص)" پس از اين مطالعه نوشته شد.

گوته سپس با تقليد از حافظ "ديوان شرقی و غربی" را منتشر نمود كه در عين تقليد، بُعد غربی و ساختار فكری گوته در آن حفظ شده است. با اين حال مضامين مشتركی چون آزادی فكر، وسعت روح، تجلی خدا در طبيعت در ديوان گوته و حافظ وجود دارد.

از گوته حدود يك‏صد و چهل اثر اعم از شعر، رمان، خاطرات و آثار علمی برجای مانده كه ديوانِ شرقی و نغمه ‏های رومی از مشهورترين آثار اوست. هم‏ چنين كتاب "تحفه‏ های گوته" شامل مجموعه اشعار اوست كه در ۲ سلسله و مجموعا ۹ دفتر منتشر شد.

گوته از نظر ادبی در آلمان دارای همان مقامی است كه دانته در ايتاليا و شكسپير در انگلستان داشته ‏اند. اهميت او در نتيجه نبوغ و وسعت انديشه‏ اش بود. نابغه ‏ای كه نه تنها نماينده كامل ادبيات وتمدن عصر خويش به شمار می آمد، بلكه خود دايرة المعارفی بود كه يك دوره از تمدن و فرهنگ بشر را در برداشت و سال‏ ها مرجع شكل‏ های گوناگون انديشه و هنر بود. از آثار دیگر وی می توان اگمونت، فاوست، سفرنامه ایتالیا، رنج های ورتر جوان و ایفی ژنی را نام برد.

ولفانگ گوته سرانجام در ۲۲ مارس ۱۸۳۲ در ۸۳ سالگی درگذشت.​

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪


لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A