🔹 تاثیر تضعیف بازدارندگی متعارف اروپایی بر ساختار بازدارندگی هسته‌ای.. …✍ علیرضا مکی

🔹 تاثیر تضعیف بازدارندگی متعارف اروپایی بر ساختار بازدارندگی هسته‌ای.. …✍ علیرضا مکی

🔹 تاثیر تضعیف بازدارندگی متعارف اروپایی بر ساختار بازدارندگی هسته ای

آیا ایالات متحده برای مهار روسیه به بازدارنگی هسته ای متوسل می شود؟!


✍ علیرضا مکی

همزمان با بالاگرفتن بحث مشکلات شدید و روز افزون ارتش آلمان بار دیگر مسئله توانایی نظامی متعارف متحدان ناتو در اروپا به موضوع بحث جدیدی در میان مقامات تصمیم گیر و تحلیل گران تبدیل شده اشت. این مسئله مخصوصا با توجه به توافق رهبران ناتو در سال 2014 مبنی بر اختصاص بودجه ای برابر با حداقل دو درصد از تولید ناخالص داخلی به امور نظامی که حداقل میزان 20 درصد از آن به خرید تجهیزات جدید اختصاص یابد از اهمیت شایانی برخوردار می باشد . 
از سوی دیگر انتشار آمار نا امید کننده بازرسی فرماندهی کل ارتش آلمان و نشانه های نا امید کننده از عدم آمادگی و ضعف روز افزون ارتش آلمان، به عنوان یکی از قدرتمند ترین ارتش های ناتو درست در مرکز اروپا بر مباحث مرتبط با توان بازدارندگی ناتو در برابر تهدیدات متصوره این اتحادیه امنیتی افزوده است. باید توجه داشت که مسئله ضعف نظامی تنها مختص آلمان نبوده و بخش بسیار بزرگی از اعضا اروپایی ناتو، نه تنها دچار ضعف های ذاتی مانند عمق راهبردی کم، جمعیت کم، عدم دسترسی به خطوط مواصلاتی و غیره می باشند، بلکه بسیاری از این دولت ها در بودجه های نظامی خود نیز دچار ضعف و عدم تخصیص بودجه های مناسب برای بازسازی ارتش و نیروهای نظامی خود هستند. این در حالی است که در عمده گزارش های ناتو دو تهدید عمده از سوی قدرت های نو ظهوری مانند روسیه و چین و نیز تهدیدات ناشی از تروریسم از اهمیت چشمگیری برخوردار است. 
در این میان بحث قدرت نظامی رو به افزایش روسیه و به هم خوردن ساختار توازن نظامی برقرار شده میان دو طرف در سال های پس از فروپاشی شوروی نیز از دیگر نگرانی های فرماندهان و مقامات عالی رتبه این نهاد امنیت جمعی است. این درحالی است که ایالات متحده در چند ماه گذشته ضمن خروج از پیمان موشک های میان برد موسوم به INF در پاسخ به تولید موشک های کروز زمین پایه میان برد SS-C-8 توسط روسیه و البته با چشم داشتی به پیشرفت های چین، ایران و کره شمالی در زمینه تولید و استقرار موشک های میان برد بالستیک و کروز زمین پایه، به کشور های اروپایی در زمینه افزایش هزینه های دفاعی خود فشارهای متعددی را وارد کرده است. 
اهمیت و ارتباط این مسئله شاید در وهله اول چندان به چشم نیاید. اما قطعا نمی توان بحث امنیت و ثبات در پهنه اوراسیا را فارغ از محاسبات توازن قوا و بازدارندگی در اروپا مورد نظر قرار داد.
اما سوال اینجا است که چه ارتباطی میان مفهوم بازدارندگی به صورت کلی و توانایی های نظامی متعارف و هسته ای وجود دارد؟ آیا تضعیف توانایی نظامی متعارف کشورهای اروپایی به معنی تضعیف توانایی بازدارندگی راهبردی پیمان آتلانتیک شمالی خواهد بود؟

@euroatlantic

متن کامل:
http://yon.ir/JoMEp