🇪🇺🇪🇺🇪🇺 اروپا نیازمند سیاست‌های اجتماعی بیشتر!.. ⁉️برگزیت از کمبود کدام سیاست‌های اروپایی بهره برد؟

🇪🇺🇪🇺🇪🇺 اروپا نیازمند سیاست‌های اجتماعی بیشتر!

⁉️برگزیت از کمبود کدام سیاست های اروپایی بهره برد؟
✅ مشارکت سیاسی جوانان کلید حفظ اتحادیه اروپا
⬅️ برگزیت یک فرصت برای حفظ اتحادیه
⬅️ نابرابری در امکانات و سرمایه های اجتماعی عامل اختلاف در بین کشورها


نابرابری های اجتماعی به اندازه سیاستهای اقتصادی نیازمند توجه هستند.تسریع و گسترش همکاری در زمینه های امنیتی، مرزهای خارجی، بحران پناهندگان، بحران های مالی، تروریسم و عزم جدی برای حل موضوعات فرامنطقه‌ای اقداماتی هستند که برای حفظ اتحادیه اروپا قابل قبول به نظر می رسند، اما کافی نیستند. یکی از دلایلی که به درون اتحادیه اروپا مربوط می شود و نسبت به آن کم توجهی شده است، سیاستهای اجتماعی اتحادیه و اعضای آن می باشد. مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی اروپا از همان ابتدا یعنی سال 1979 به تدریج کمتر شده است و از 70 درصد به 43 درصد در سال 2014 رسیده است. جمعیت قابل توجهی از مردم کشورهای عضو اتحادیه بیشتر از مزایا، به مضرات عضویت در اتحادیه فکر می کنند. به همین خاطر است که کشورهایی مثل فرانسه، مجارستان، هلند، دانمارک و لهستان نیز پتانسیل اجرای همه پرسی برای خروج از اتحادیه را دارند. اما این روند در همه کشورها یکسان دنبال نمی شود. در آلمان طبق یک نظرسنجی دیدگاه مردم نسبت به اتحادیه اروپا پس از برگزیت مثبت تر شده است.
برگزیت تلنگری بود تا سیاستمداران و شهروندان اروپایی یک بار دیگر به چرایی و حفظ اتحادیه تفکر کنند. از همین رو است که به طور مثال در آلمان سیاستمداران به دنبال جذب بیشتر جمعیت جوان خود هستند. در بسیاری از اندیشکده ها و انجمن‌های علمی به دنبال جذب جوانان و برجسته کردن اهمیت نقش حضور و همراهی در سازمانهای بین المللی و منطقه ای می باشند. برگزیت محصول غلبه رای اکثریت افراد مسن بر افراد جوان تر بود. به تعبیر دیگر مشارکت سیاسی جوانان کمتر از افراد مسن تر دیده شده است.
اما آیا تمام کشورهای عضو از شرایط جامعه آلمان برخودار هستند؟
برخی از صاحب‌نظران اروپایی، پدیده برگزیت و یا اختلافات اتحادیه را به خاطر دلایل فرهنگی نمی بینند، بلکه به خاطر نیازهای متفاوت و نابرابری در امکانات بهداشتی و سلامت، آموزش، شغل و خدمات بازنشستگی می بینند.
به دلیل این اختلافات است که همبستگی در اتحادیه کمتر شده است.
علی رغم رشد ثروت و دارایی به طور متوسط در اتحادیه اروپا، امکانات و سرمایه های اجتماعی برای همه کشورها کافی و یکسان نیستند. سرمایه به معنی دارایی مالی و حساب بانکی تنها نیست، بلکه برخورداری از امکانات در جامعه نیز هست. پارادایم امنیت از شکل فیزیکی خود به ابعاد روانشناختی تسریع یافته است. پس بهره مندی از امکانات بهداشتی، آموزشی و دسترسی به یک شغل مناسب موضوعاتی هستند که هر جامعه به دنبال آن می باشد. علاوه بر این، در مورد کشورهای عضو می توان به مقوله اختیارات اعضا و احزاب از باب قدرت سیاسی و اقتصادی اشاره کرد. تنها چند کشور اروپایی هستند که از قدرت سیاسی و اقتصادی ایده آل در محیط تصمیم گیری به طور تاثیرگذار برخوردارند. اگر زمانی اعضا تنها به دنبال توسعه اقتصادی و پیشرفت در زیرساختها بوده اند، امروز اما به تاثیرگذاری سیاسی نیز توجه دارند. از همین رو است که برخی از احزاب و نمایندگان اعضا در پارلمان و کمیسیون اروپا به ویژه در چند سال اخیر ساز مخالف کوک کرده اند.
بنابراین برگزیت از یک سو فرصتی است تا شهروندان اروپایی در مورد مزایای اتحادیه تامل کنند و از سوی دیگر تلنگری است برای سیاستمداران تا از کمبود سیاست های مورد نیاز از جمله شکاف و اختلاف در امکانات و سرمایه های اجتماعی اعضا بکاهند و به فکر بهبود آن بیفتند.

@dachstudien
🇮🇷🇩🇪🇨🇭🇦🇹
کانال تخصصی مطالعات کشورهای آلمانی زبان