👈 تاثیر اجلاس ورشو و داووس بر کنفرانس مونیخ

👈 تاثیر اجلاس ورشو و داووس بر کنفرانس مونیخ

اما کنفرانس مونیخ علاوه بر سه روز برگزاری نشست در آن، تحت تاثیر چند اتفاق قبل از آن نیز بود. از یک طرف مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس به دلیل غیبت بسیاری از شخصیت ها و کشورها از جمله امریکا بسیار کمرنگ برگزار شد و از طرفی دیگر نشست صلح خاورمیانه در ورشو که با ابتکار اعضای دولت ترامپ و دولت لهستان برگزار شد، بر فضای آن تأثیرگذار بود. هر چند نشست ورشو - به دلیل ابهام در اهداف آن که پیشتر یک نشست ضد ایرانی تلقی می شد - از سوی اروپایی ها مورد استقبال کامل قرار نگرفت، اما به نظر می رسد، توانست به برخی از اهداف خود که تأثیرگذاری بر کنفرانس مونیخ یا ایجاد حلقه ی ضدایرانی بزرگتر بود، برسد.
در خصوص موفقیت و شکست یا دستیابی به اهداف و چشم اندازهای نشست ورشو هنوز کمی زود است که قضاوت شود. به نظر می رسد باید منتظر رخدادهای آتی و تصمیمات بعدی دولت امریکا و همچنین عکس العمل اعضای حاضر در آن نشست شد.
ناگفته نماند که اقدامات دولت ترامپ در ورشو تنها به نشست صلح در خاورمیانه محدود نمی شود. «اجلاس سه دریا» The Three Seas Initiative از دیگر فعالیت هایی است که ترامپ در شرق اروپا با میزبانی لهستان دنبال می کند و تا حد زیادی منافع اتحادیه اروپا را به چالش می کشد.
علاوه بر اختلافات در روابط دوجانبه، مجموعه این گونه اقدامات از سوی دولت ترامپ نگرانی های شدیدی برای اتحادیه اروپا به همراه داشته است. به همین دلیل می توان گفت که کنفرانس امنیتی مونیخ 2019 بیش از اینکه محفلی برای طرح چالش های جهانی و راه حل های یورو-آتلانتیکی باشد، امسال تنها محلی بود برای بیان آن اختلاف ها. نگرانی های اروپایی ها زمانی بیشتر خواهد شد که سایر قدرت ها از جمله چین و روسیه از این وضعیت بهره برده و ابتکار عمل را آنها به دست گیرند.

👈 موضوع ایران در مونیخ

با توجه به این اتفاقات، موضوع ایران بر خلاف سال های گذشته از اهمیت کمتری برخوردار بود و تقریبا در پشت زمینه مباحث مطرح شد. علاوه بر این عدم حضور نمایندگان عربستان سعودی و اسرائیل باعث شد، مسئله ایران نسبت به سال های گذشته کمتر تحت شعاع قرار بگیرد. تنها اتفاق ویژه برای ایران در روز آخر کنفرانس مونیخ رخ داد که در آن وزیر خارجه ایران دکتر محمد جواد ظریف سخنرانی کرد. طبق پیش بینی با توجه به تشدید اختلافات بین اروپا و امریکا در برجام، برنامه های موشکی، اتهامات حقوق بشری در داخل و اتهامات تروریستی که در ماه های گذشته در اروپا به ایران نسبت داده شد و همچنین فعالیت های منطقه ای ایران، اعلام مواضع و حضور ایران در فضای کنفرانس را سخت تر کرد. از نظر کارشناسان و رسانه های اروپایی سخنرانی دکتر ظریف با سال های گذشته متفاوت تر و تهاجمی تر بود. در گفتگو با مجری انگلیسی نیز این رویه مشاهده شد. گفتگوی بسیار سخت و چالش برانگیز ظریف به گفته حاضران در سالن، فضا را به شدت ملتهب کرده بود. با توجه به بی نتیجه ماندن اقدامات اروپایی ها در همکاری با ایران و به ویژه اجرای وظایف شان در خصوص برجام، محافل غربی پیش بینی می کنند در آینده واکنش های سخت تری را از سوی مقامات ایرانی مشاهده کنند.


@dachstudien


لینک مطلب:

https://www.khabaronline.ir/news/1233326/