📝 آلمان از فروختن هزار تانک به ترکیه خودداری می‌کند

📝 آلمان از فروختن هزار تانک به ترکیه خودداری می‌کند

در یک سال گذشته روابط سیاسی ترکیه و آلمان به طرز بی‌سابقه‌ای سرد شده است و این بر مناسبات اقتصادی دو کشور سایه انداخته و بیش از همه بر معاملات تسلیحاتی.

آرمین پاپرگر، مدیر کارخانه راین‌متال، بزرگترین کنسرن صنایع نظامی آلمان، به خبرگزاری آلمان گفته است که بسیاری از پروژه‌های مشترک با ترکیه راکد مانده است و در دو کشور علاقه و عزمی برای پیش بردن آنها دیده نمی‌شود.

مهمترین طرح به تولید هزار تانک "آلتای" مربوط می‌شود به ارزش ۷ میلیارد یورو، که باید توسط صنایع آلمان و ترکیه به طور مشترک ساخته شوند. این توافق قرار است در اوایل ۲۰۱۸ رسمیت یابد، اما در شرایط کنونی سرنوشتی نامعلوم پیدا کرده است.

او تصریح می‌کند که در سطح کنونی روابط دیپلماتیک، کسب مجوز برای صدور سلاح و تجهیزات نظامی به ترکیه بسیار نامحتمل است.

پاپرگر در عین حال یادآوری می‌کند که "ترکیه همچنان عضو پیمان ناتو است ". او انتظار دارد که روابط بهبود یابد.

اقدامات دولت رجب طیب اردوغان در تلافی کودتای نافرجام نیمه ژوئیه ۲۰۱۶ ترکیه را از قانون‌مداری و مشروعیت حقوقی دور کرد. با اعلام "وضعیت فوق‌العاده" در ترکیه و دستگیری هزاران نفر، صدای اعتراض به نقض اصول ابتدایی حقوق بشر در ترکیه، در سراسر جهان بالا گرفت. در آلمان نیز بسیاری با معاملات تسلیحاتی با دولت ترکیه مخالفت کردند.

وزارت امور خارجه آلمان از مقررات سختگیرانه‌ای در مورد صدور تسلیحات و تکنولوژی و دانش تسلیحاتی به مناطق بحران‌زده پیروی می‌کند.

این محدودیت‌ها سرنوشت تأسیس یک کارخانه تسلیحاتی در ترکیه را نیز در ابهام فرو برده است. مدیر راین‌متال برپایی کارخانه‌ای برای تولید تانک در ترکیه را به شکل قطعی رد می‌کند.

آنچه احتمال دارد انجام بگیرد جبران تانک‌ها و تجهیزاتی‌ست که ارتش ترکیه در مبارزه با تروریست‌های "دولت اسلامی" (داعش) از دست داده است.

ارتش ترکیه حدود ۱۳۰۰ تانک رزمی در اختیار دارد که حدود ۳۵۰ عدد از آنها از نوع "لئوپارد۲" هستند و حدود ده عدد از این تانک‌ها در نبرد با داعش و بر اثر ضربه موشک‌های روسی نابود شده‌اند. اما درباره تحویل این ده تانک نیز هنوز تصمیمی گرفته نشده است.
دویچه وله

@dachstudien
🇪🇺🇩🇪

لینک عضویت
https://t.me/joinchat/AAAAAD83ZIkoOXvnHWci5A