🔴ایرادات و موانع رسیدگی👇👇👇

🔴ایرادات و موانع رسیدگی👇👇👇
🔹🔚ماده ۸۴ قانون آیین دادرسی مدنی : در موارد زیر خوانده می تواند ضمن پاسخ نسبت به ماهیت دعوا ایراد کند :
۱- دادگاه صلاحیت نداشته باشد.
۲- دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض دیگر قبلاََ اقامه شده و تحت رسیدگی باشد و با اگر همان دعوا نیست دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد.
۳- خواهان به جهتی از جهات قانونی از قبیل صغر، عدم رشد، جنون یا ممنوعیت از تصرف در اموال در نتیجه حکم ورشکستگی، اهلیت قانونی برلی اقامه دعوا نداشته باشد.
۴- ادعا متوجه شخص خوانده نباشد.
۵- کسی که به عنوان نمایندگی اقامه دعوا کرده از قبیل وکالت یا ولایت یا قیمومت و سمت او محرز نباشد.
۶- دعوای طرح شده سابقاََ بین همان اشخاص یا اشخاصی که اصحاب دعوا قائم مقام آنان هستند، رسیدگی شده نسبت به آن حکم قطعی صادر شده باشد.
۷- دعوا بر فرض ثبوت، اثر قانونی نداشته باشد از قبیل وقف و هبه بدون قبض.
۸- مورد دعوا مشروع نباشد.
۹- دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد.
۱۰- خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد.
۱۱- دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد.
@dadgar_chnl
🔸💥ایرادات و اعتراضات باید تا پایان اولین جلسه دادرسی به عمل آید مگر اینکه سبب ایراد متعاقباََ حادث شود اگر ایرادات تا پایان اولین جلسه مطرح نشود دادگاه مکلف نیست جدا از ماهیت دعوا نسبت به آن رای دهد.
🔹انواع ایرادات :🔻
۱- ایراداتی که مانع دائمی ایجاد می نمایند. (ایراد عدم توجه دعوا، ایراد امر مختومه)
۲- ایراداتی که مانع موقت جهت رسیدگی به دعوا ایجاد می نمایند. (ایراد عدم اهلیت، ایراد عدم احراز سمت)
۳- ایراداتی که به موجب آن ها مرجع رسیدگی تغییر می یابد. (ایراد عدم صلاحیت ذاتی یا نسبی، ایراد امر مطروحه💥🔜
@dadgar_chnl
✍🏾ضمانت اجرای ایرادات🔻
🔹🔚اگر دادگاه صلاحیت نداشته باشد قرار عدم صلاحیت صادر می کند.
@dadgar_chnl
🔸🔚اگر دعوا بین همان اشخاص در همان دادگاه یا دادگاه هم عرض مطرح باشد و تحت رسیدگی باشد یا دعوایی باشد که با ادعای خواهان ارتباط کامل دارد، در ابراد امر مطروحه خوانده مدعی است دعوای دوم یا تکرار دعوای اول است که در حال رسیدگی است و یا اگر دعوای اول نیست دعوای مطروحه با دعوای اول ارتباط کامل دارد و مشمول ماده ۱۰۳ است که در خصوص این ایراد فروض مختلفی وجود دارد :🔻🔻
۱- 🔚هرگاه دعوای اول در شعبه ای مطرح شده باشد سپس دعوای موخر نیز در همان شعبه مطرح شود و خوانده ایراد امر مطروحه نماید و ایراد مورد پذیرش دادگاه قرار گیرد، دادگاه قرار رسیدگی توامان صادر می نماید.
۲- 🔚هرگاه دعوای اول در شعبه ای مطرح شود و پس از آن دعوای دوم در شعبه ی هم عرض دیگری از همان دادگاه مطرح شود و خوانده ایراد نماید و ایراد مورد پذیرش واقع شود دادگاه دوم قرار امتناع از رسیدگی نسبت به دعوای مطروحه صادر و پرونده را به شعبه ی دادگاه دعوای اول ارسال می دارد.
۳- 🔚دعوای اول در مرحله تجدیدنظر است و مع الوصف دعوای دوم در شعبه ی بدوی اقامه می شود. در چنین حالتی دادگاه بدوی باید قرار اناطه صادر نماید و منتظر باقی بماند تا دادگاه تجدیدنظر در دعوای اول حکم قطعی صادر نماید آنگاه دادگاه بدوی به جهت تحقق اعتبار امر قضاوت شده دعوای دوم را رد نماید.
@dadgar_chnl
🔚🔹اگر خواهان اهلیت اقامه دعوا نداشته باشد، قرار رد دعوا صادر می شود.
🔚🔸اگر سمت فردی که به عنوان نماینده اقامه دعوا کرده محرز نباشد، قرار رد دعوا صادر می شود.
💥🔹اگر دعوا قبلاََ طرح شده و حکم قطعی صادر شده باشد، ادعای خواهان متوجه خوانده نباشد، دعوا بر فرض ثبوت اثر قانونی نداشته باشد، مورد دعوا مشروع نباشد، دعوا جزمی نبوده بلکه ظنی یا احتمالی باشد، خواهان در دعوای مطروحه ذی نفع نباشد، دعوا خارج از موعد قانونی اقامه شده باشد، دادگاه قرار رد دعوا صادر می کند.


https://t.me/joinchat/AAAAADxfPbQKjaXd-nMIJw