۱- ورود به جلسه ارائه بدون درک و شناخت درست از طرف مقابل

۱- ورود به جلسه ارائه بدون درک و شناخت درست از طرف مقابل

سرمایه گذاران انواع مختلفی دارند و بر حسب اینکه جزو کدام نوع باشند نوع تعامل با انها متفاوت است و خواسته ها و انتظاراتشان نیز متفاوت است . در صورتی که ندانید طرف مقابل شما از چه دسته ای است به احتمال بسیار قوی چیزهایی را ارائه میکنید که برای آنها جذاب نیست و نیمتواند اعتماد آنها را جلب کند .به عنوان مثال سرمایه گذاران فرشته یا آنجل ها بیشتر به دنبال اثرات اجتماعی نوارزش آفرینی در جامعه هستند و کمتر به سود و بازگشت سرمایه فکر میکنند حال آنکه سرمایه گذاران ریسک پذیر یا (Venture capitals) ها با سرمایه گذاری در استارتاپ شما، صاحب بخشی از سهام آن می شوند و بعد از مدت زمانی که کسب و کارتان توسط کمپانی های دیگر خریداری شد، سهام این مؤسسات از استارتاپ که به دلیل سرمایه گذاری در آن به آن‌ها تعلق گرفته است و در طی این مدت رشد کرده است به آن‌ها باز خواهد گشت.پس اول خوب در مورد حاضرین در جلسه و نوع انها تحقیق کنید .

۲- ورود به جلسه ارائه بدون هدف گذاری

جلسات ارائه ایده معمولا شاهد حضور گروههای مختلف سرمایه گذار است. این گروهها میتواند بر حسب انگیزه های سرمایه گذاری و یا حوزه های فعالیت تقسیم بندی بشود.بنابر این باید بدانید که ایده شما در کدام دسته و حوزه کاری قرار میگیرد تا بتوانید برای جلی سرمایه گذار اختصاصی آن حوزه هدف گذاری کنید و آنچه را که آنها میخواهند ارائه کنید . همچنین باید بدانید که چه میزان سرمایه گذاری در روند ها توسط آنها انجام شده است و ایا با میزان مورد تقاضای شما همخوانی دارد یا خیر؟

۳- ورود به جلسه ارائه با ایده خام

هیچ چیز بدتر از این نیست که جوانب مختلف ایده را بررسی نکرده باشید و یا اطلاعات کلیدی در خصوص ایده را نداشته باشید و در جلسه ارائه با سوالاتی مواجه بشوید که سرمایه گذار انتظار دارد پاسخ انها را داشته باشید و شما از پس جواب دادن برنیایید.در حقیقت ارائه ایده خام هم خطر ناک است هم میتواند اعتبار شما را برای مدت های طولانی خدشه دار کند.یادتان باشد سرمایه گذارها روی پروژه های تحقیقاتی سرمایه گذاری نمیکنند سرمایه گذاران روی محصولات و نمونه های عملی واقعی تست شده سرمایه گذاری میکنند .این ایده ها باید به خوبی مشتریانش را شناخته باشد و تحخقیقات دقیق در خصوص پذیرش محصول یا خدمت را صورت داده باشند.باید به دقت بتوانید رقبایتان را معرفی کنید و ارزش پیشنهادی خاص و پیشنهاد رد نشدنی تان به مشتریان را نمایش دهید .یادتان باشد جمله مرگبار هیچ رقیبی نداریم را ابدا به کار نبرید زیرا حتی پیشروترین و جدیدترین کسب‌وکارها هم برای خود رقبایی دارند.

۴- ورود به جلسه ارائه بدون داشتن دید حقوقی درست

شراکت و جذب سرمایه مستلزم ایجاد یک ساختار حقوقی و مدیریتی جدید است چیزی که معمولا به دلیل تعصب نوارزش آفرینان به ایده و ساختار های ذهنی شانبه یکی از چالش های اساسی برای جذب سرمایه بدل میشود.سرمایه گذاران برای اعتماد کردن به صاحبان ایده نیاز دارند تا در تصمیم گیری ها مشارکت کنند و اغلب از افراد تک رای و فاقد پذیرش برای تغییر به شدت دوری میکنند.

۵ – ورود به جلسه ارائه بدون مدل کسب‌وکار

نقشه گنج شما کجاست ؟ باید دقیقا ارزش ها ،مشتریان ،شرکا و روش های اجرایی ارائه و تولید ارزش را بر روی یک نقشه نشان دهید.این نقشه نشان میدهد که یک سرمایه گذار قرار است چطور هزینه کند و در مقابل چطور به اصل سرمایه و سود مناسبی از دوره سرمایه گذاری خود برسد .

۶- ورود به جلسه ارائه بدون راهبرد فروش

اغلب صاحبان کسب و کار های نوپا بر این گمان هستند که به محض ارائه ایده به بازار با سیل عظیم درخواست ها مواجه میشوند .اما بیان همین برداشت در جلسه ارائه به منزله خودکشی است .چرا که سرمایه گذاران کارکشته به خوبی میدانند بدون داشتن راهبرد مشخص برای ورود به بازار هر محصولی محکوم به شکست است .شما باید دیدی واقع بینانه نسبت به سهم خودتان از بازار داشته باشید .یادتان باشد سرمایه‌گذاران یک راهبرد ورود به بازار دقیق و عملی و هم‌چنین یک برنامه عملیاتی شامل معرفی کامل و با جزئیات محصول، راهکارهای ارتقاء آن و مناطق جغرافیایی که قرار است محصولات در آن عرضه شود را از شما انتظار دارند.

۷- ارائه‌ی پیش‌بینی‌های درآمدی و هزینه ای نامعتبر

همانطوری که در اغلب مدل های کسب و کار دیده اید پایه مدل کسب وکار روی دو بخش درآمد ها و هزینه ها استوار شده است.هر سرمایه گذار باید پیش بینی دقیقی از این بخش ها داشته باشد و باید در ارائه شما به صورت شفاف بتواند این موارد را مشاهده کند و پاسخ سوا