✅قبای مالیات بر ارزش افزوده. ✍ امیر حسین خطیب زاده

✅قبای مالیات بر ارزش افزوده
✍ امیر حسین خطیب زاده

@esfahaneconomy
مستحضرید که هیات دولت بررسی لایحه اصلاح و دائمی کردن قانون مالیات بر ارزش افزوده که تحولی مهم در نظام مالیاتی و از مباحث مهم و تاثیر‌گذار بر جریان‌کار و کسب و اقتصاد کشور است را آغاز کرد. این لایحه در شرایطی به صحن اصلی دولت رسیده که از پشتوانه کارشناسی با حضور ذی‌نفعان متنوع این قانون به خصوص بخش صنعت ومعدن و مشارکت وسیع کارشناسان بخش خصوصی برخوردار نبوده است.

در این لایحه به مباحثی از قبیل تعیین دایره شمول قانون، موارد معافیت‌ها، ماخذ و نرخ و نحوه محاسبه، وظایف و تکالیف مودیان و اشخاص ثالث، تخصیص و انتقال و توزیع مالیات و جریمه‌های مالیاتی پرداخته شده است.

مالیات سبز با هدف اولیه محیط‌زیستی سالم‌تر و پایدار‌تر در این لایحه مورد توجه قرار گرفته اما در اصل وظیفه اش قلع و قمع واحدهای تولیدی، صنعتی، معدنی و خدماتی است که مثلاحد مجاز و استاندارد محیط‌زیست را رعایت نمی‌کنند و براساس معیارهایی نظیر شدت، مدت، نوع و مکان آلایندگی مشمول مالیات سبز می‌شوند تا علاوه بر پرداخت جریمه آلایندگی مصوب قبلی به خزانه محل جدیدی برای فشردن گلوی صنعت باشد.
اما در مقابل دولت محترم هیچ وظیفه ای درقبال بهینه سازی سوخت، تقویت حمل و نقل عمومی، افزایش زیر ساخت های صنعت، کاهش مقررات دست و پاگیر، و کاهش آلایندگی صنعت برق، پالایش و .... ندارد.


شمول یا عدم شمول مالیات به مناطق آزاد، مالیات پیمانکاران، نحوه محاسبه مالیات بر ارزش افزوده طلافروشان عزیز و گرامی، کسبه محترم و واردکنندگان عزیزتر از جان نیز از جمله مباحث چالشی این لایحه است که در جلسات بعدی دولت در مورد آنها بررسی و تصمیم‌گیری خواهد شد.


بشتابید که بی خبر و بی سر و صدا دوباره دارند برای این قبای تنگ و نفس گیرِ مالیات ارزش افزوده بر تن نزار صنعت، دوباره دکمه های جدیدی می دوزند.

قانونی که در ابتدا قرار بود کارش شناسائی منابع و مودیان جدید مالیاتی باشد اما همچنان دارد از صنعت قربانی می گیرد.


"دردم از یار است و درمان نیز هم"

به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy