✅کمبود جهانی آب (قسمت دوم). اکونومیست:

✅کمبود جهانی آب(قسمت دوم)
اکونومیست :

در بسیاری کشورها مردم می‌توانند هر مقدار آب را که می‌خواهند از سفره‌های زیرزمینی برداشت کنند چرا که قوانین یا آسان هستند یا به خوبی اجرا نمی‌شوند. در دهه‌های اخیر استفاده از آب از سوی کشاورزان افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. سفره‌های آب زیرزمینی به کشاورزان امکان داد در مناطقی به تولید غذا بپردازند که بسیار خشک بوده و مستتعد کشاورزی نیستند. اما این روند پایدار نیست. بیش از یک‌پنجم از سفره‌های آب زیرزمینی جهان بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته‌اند. این سفره‌ها در معرض آ‌لودگی قرار دارند از این‌رو در آینده نمی‌توان از آنها استفاده کرد. علاوه بر این لایه‌های شن و خاکی که این سفره‌ها را می‌سازند آسیب‌ می‌بینند بنابراین ظرفیت آنها برای بازسازی و احیا کمتر می‌شود.
مردم آب زیاد نمی‌نوشند. مصرف آب آشامیدنی چند لیتر در هر روز است. اما تهیه غذا به آب فراوان نیاز دارد. تولید یک کیلو گندم به 1250 لیتر آب نیاز دارد، پرورش یک گاو برای تولید هر کیلو گوشت به 12 برابر مقدار آب نیاز دارد. در مجموع، کشاورزی عامل برداشت بیش از 70 درصد از آب شیرین جهان است. با افزایش جمعیت جهان از 4/7 به نزدیک 10 میلیارد نفر در اواسط قرن، پیش‌بینی می‌شود که تولیدات کشاورزی باید تا 60 درصد افزایش یابند تا بتوان شکم این جمعیت را سیر کرد. این باعث خواهد شد ذخایر آبی تحت فشار شدید قرار گیرند.
غذای فکر
استفاده بیش از حد باید مهار شود. غذایی که کشاورزان تولید می‌کنند بسیار بیشتر از مقداری است که خورده می‌شود. برخی برآوردها نشان می‌دهند که حدود یک‌سوم کل غذاهای تولیدی هیچ‌گاه در بشقاب غذا قرار نمی‌گیرند. این به معنای اتلاف آبی معادل یک سال جریان رودخانه ولگا در روسیه است. خانوارهای ثروتمند بیشترین سهم را در دور ریختن غذا دارند و خانوارهای فقیر هیچ‌گاه نمی‌بینند چه حجم بزرگی از غذا در راه رسیدن به بازار فاسد می‌شود.
اهمیت آب صرفاً به خاطر غذا و رفاه نیست. طبق گزارش اوشا موناری رئیس بنگاه خصوصی «شرکای توسعه آب در سطح جهان» که یک بنگاه سرمایه‌گذاری است آب برای رشد اقتصادی نقشی بنیادین دارد. کمبود آب عرضه انرژی را کمتر و رشد صنعتی را مختل می‌کند. تولید برق به حجم زیادی از آب نیاز دارد. نیروگاه‌های هسته‌ای برای سرد کردن توربین‌های هسته رآکتور به آب فراوان نیاز دارند. نیروگاه‌های زغال‌سوز هم بدون آب قادر به کار کردن نیستند.
تولید برق صنعتی آب‌بر است. در مجموع حدود 41 درصد از برداشت آب در آمریکا برای خنک کردن نیروگاه‌ها به کار می‌رود. افزایش شدید بهای انرژی معمولاً در سال‌های خشک اتفاق می‌افتد. زامبیا شاهد قطعی‌های مکرر برق است که یک سال قبل شروع شد و تا ماه آ‌وریل به طول انجامید. در این دوره خشکسالی نیروگاه سد کاریبا را از کار انداخته بود.




https://telegram.me/esfahaneconomy