✅بازار مقوا بهترین محل برای سرمایه گذاری

✅بازار مقوا بهترین محل برای سرمایه گذاری
@esfahaneconomy
بازار کاغذ گلاسه در ایران یک بازار کاملا وارداتی است، طوری که ۱۰۰درصد نیاز بازار از کشورهایی مثل چین، اندونزی و کره تامین می شود.

سالانه ۴۰هزار تن کاغذ گلاسه در ایران مصرف می شود و همین حجم کم مصرف و بازار محدود باعث شده هیچ تولیدکننده ای به سمت تولید در این حوزه نرود و واردات بر تولید ترجیح داده شود.

بازار مقوا اما بازار بسیار مناسبی برای سرمایه گذاری تلقی می شود، گرچه عمده این بازار نیز دست واردات است و تنها ۳۰درصد بازار را تولیدکنندگان ایرانی تامین می کنند. برای آگاهی از مهم ترین بازار دنیا که قیمت آن تحت تاثیر بازار جهانی است، گفت و گویی را با ابوالفضل روغنی، رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا داشته ایم که در ادامه می خوانید.

*حجم کم تولید و قیمت بالا، دلیل بی انگیزه بودن سرمایه گذاران

رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا در رابطه با تولید کاغذ گلاسه در ایران می گوید: ۱۰۰درصد کاغذ گلاسه موجود در کشور وارداتی است. در واقع هیچ گونه تولیدکننده ای در این حوزه فعالیت نمی کند. دلیل این موضوع هم حجم کم مصرف بازار داخلی است و همین مسئله باعث شده استقبالی برای تولید داخل وجود نداشته باشد.
وی با بیان این جملات می افزاید: حجم کم بازار مصرف باعث شده است کاغذ گلاسه با قیمت های بالایی در بازار عرضه شود. این نوع کاغذ، بازار خاص خود را دارد و برای مجلات شیک و بسته بندی های لوکس مورد استفاده قرار می گیرد.
روغنی با اشاره به اینکه کاغذ نیز مثل خیلی از محصولات قیمت جهانی دارد، ادامه می دهد: این بازار نیز تحت تاثیر بازار جهانی تغییر قیمت می دهد، البته چند سالی است قیمت کاغذ گلاسه کاهش داشته است. در حال حاضر میانگین قیمت هر بند کاغذ تحریر در بازار تهران ۷۴ تا ۷۵ هزار تومان و میانگین بهای هر کیلو کاغذ گلاسه نیز ۳هزار و ۳۰۰ تا ۳ هزار و ۴۵۰تومان است.
وی با بیان اینکه این واردات عمدتا از کشورهای اندونزی، چین، کره و کشورهای اروپایی انجام می شود، می گوید: به دلیل اینکه کشور ما یک کشور واردات پذیر است، اگر تولیدی هم در این حوزه در کشور رخ دهد، با استقبال مواجه نخواهد شد. طبیعی است زمانی که واردات صورت می گیرد قیمت های فروش هم مناسب نخواهد بود، زیرا رقابتی برای آن وجود ندارد.
رئیس اتحادیه کاغذ و مقوا با بیان این جملات می افزاید: تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز برای این خط تولید باید وارد شود که این واردات نیز معمولا از کشورهای صنعتی پیشرفته مثل کره و ژاپن صورت می گیرد. در رابطه با قیمت این تجهیزات باید بگویم به دلیل اینکه برآوردی برای تولید در داخل نداشته ایم، قیمت دقیق ماشین آلات مورد نیاز را در اختیار نداریم. روغنی می گوید: سالانه ۴۰ هزار تن کاغذ گلاسه مورد نیاز کشور است، به همین جهت هیچ تولیدکننده ای انگیزه ای برای تولید در این حوزه ندارد.
تولید در این بخش مانند این است که شما یک اتوبوس بخری و بدانی روزانه ۱۰ نفر مسافر بیشتر نداری. وی ادامه می دهد: تجهیزات این خط تولید بسیار هزینه بردار است و تولید کاغذ گلاسه در ایران به هیچ عنوان صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه این خط تولید به منظور صادرات شکل گیرد. /اقتصاد انلاین
به مجمع فعالان اقتصاد بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy