✅ ما ۲۵ سال آینده را نخواهیم دید یا اسرائیل؟! ‎. ✍️ عباس طهماسبی

✅ ما ۲۵ سال آینده را نخواهیم دید یا اسرائیل؟!‎
✍️ عباس طهماسبی

در خبرها آمده است: «طرح برداشت آب از عمق ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ متری زمین توسط هیات دولت برای مقابله با خشکسالی تصویب شد! »

زمانی که سردمداران ما سرگرم شعار مرگ بر اسرائیل بودند ، اسرائیل تنها کشور منطقه و دنیا بود که موفق به مهار بحران آب شد . به بخشی از گزارش روزنامه اشپیگل آلمان در سال ۲۰۱۵ درباره مواجهه اسرائیل با بحران آب توجه کنید و در آخر ببینید این اسرائیل است که ۲۵ سال آینده را نخواهد دید یا ما!

در گزارش اشپیگل آمده است: «اسرائیل در سال ۲۰۰۵ از بحران جدی آب و خشکسالی رنج می‌برد. منابع آبهای زیر زمینی این کشور بیش از حد استفاده شده بود. در همان سال بود که اسرائیل خطر بحران آب را جدی می‌گیرد و طرحی برای مقابله با آن اجرا می‌کند.

اولین کاری که دولت اسرائیل انجام داد ایجاد «سیستم جامع محاسبه بهای آب مصرفی» و وضع حدودِ استانداردِ مصرفِ آب بود که بر طبق آن کلیه مصرف کنندگان آب اعم از صنعتی، کشاورزی و شهری، در صورتی که از این حدود تجاوز می‌کردند پول بیشتری را باید می‌پرداختند.

کار دومی که اسرائیل انجام داد توسعه «سیستم بازیافت آب استفاده شده در کشاورزی» بود. توسعه این سیستم باعث شد که اکنون اسرائیل تنها کشوری است که ۸۶ درصد از آب استفاده شده در کشاورزی را دوباره تصفیه می‌کند و دوباره به مصرف کشاورزی می‌رساند . این در حالیست که این میزان در اسپانیا ۱۷ درصد و در ایالات متحده تنها ۱ درصد است.

روش سومی که به‌کار گرفته شد توسعه «سیستمهای مدرن آبیاری» بود که برخی از انها به صورت ویژه توسط این کشور اختراع شد. اکنون اسرائیل از سیستم آبیاری هوشمندی در مزارع استفاده می‌کند که به صورت خودکار آب را به قسمتی از زمین که با کمبود آب روبروست هدایت می‌کند (به جای مثلا باز کردن نهرها و انداختن آب به مزرعه).

روش چهارم توسعه سیستمهای شوری‌زدایی آب دریا بود. اکنون در هر روز فقط یکی از این کارخانه‌‌های شیرین کننده آب به اسم سورک (بزرگترین کارخانه شیرین ساز آب در جهان) قادر است تنها در یک ساعت ۲۶ میلیون لیتر آب شیرین از پمپاژ آب دریای مدیترانه تولید کند. میزان تولید آب شیرین از طریق سیستم شوری زدایی در این کشور ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب شیرین از دریاست که برای تامین یک سوم نیاز آبی کشور کافیست.

یکی از روسای این کارخانه با افتخار به اشپیگل می‌گوید ما توانستیم گپ موجود بین میزان نیاز آبی و تولید آب شیرین را در این ۱۰ سال بین ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۵ پر کنیم.»
به مجمع فعالان اقتصادی بپیوندید
telegram.me/esfahaneconomy